POTVRĐENO IZ KLUBA Kapetan juniora Dinama stigao u Mostar

Vito Čaić

U nazočnosti predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Velež, Senada Kevelja, danas je u Press Room-u stadiona “Rođeni” potpisan ugovor kojim će ovaj talentirani nogometaš zagrebačkog Dinama do kraja sezone provesti na posudbi u redovima Crvenih.

Vito Čaić rođen je 01. travnja 2005. godine u Zagrebu. Karijeru je počeo u mlađim kategorijama HNK Gorica, da bi njegov talenat veoma brzo prepoznali u zagrebačkom Dinamu, u kojem je od 2013. godine i nastavio razvijati i usavršavati svoje nogometno znanje.

Kao kapetan ekipe, standardni je prvotimac juniorske selekcije GNK Dinamo s kojom je igrao i UEFA Youth League (UEFA U19 Liga prvaka). U tekućoj sezoni upisao je ukupno 17 nastupa za juniore GNK Dinama, pritom postigavši tri pogotka. Nastupi za juniore, nisu prošli nezapaženo i od strane struke prvog tima “Modrih”, tako da je pored igara za juniorski tim, upisao i dva nastupa za prvi tim Dinama u okviru Kupa Hrvatske.

Vrijedi istaknuti i to da je Vito Čaić član U19 reprezentacije Hrvatske za koju je do sada upisao tri nastupa.

Dogovorom predstavnika dvaju klubova, ovaj talentirani osamnaestogodišnji igrač veznog reda, do kraja natjecateljske sezone provest će na posudbi u FK Velež.

,,Ponosan sam na naš najnoviji uspjeh u realiziranoj posudbi talentiranog mladog igrača Vite Čaića iz Dinama u naše redove. Ova posudba ne samo da će ojačati naš igrački roster, već označava i čvrstu sUradnju između našeg Kluba i Dinama, koji je prepoznao Fudbalski klub Velež i našu omladinsku školu. S obzirom na veliki potencijal koji Čaić posjeduje, uvjeren sam da će unaprijediti našu igru i pridonijeti postizanju svih ciljeva koji su pred nama. Moram istaknuti da ovaj transfer nije samo sportski potez, već i dokaz da smo prepoznati kao relevantan entitet u razvoju nogometnih talenata, što je direktan rezultat našeg dosadašnjeg rada”, rekao je za službenu web stranicu predsjednik Upravnog odbora FK Velež, Senad Kevelj.

Vito Čaić će u redovima mostarskih Rođenih moći nastupiti kao igrač “zaštićenog godišta”, točnije, obzirom da posjeduje i bosanskohercegovačko državljanstvo, neće se tretirati kao stranac.