FOTO/VIDEO  Blaž Slišković: Nisam trener vaterpolista, uvjeti za igru neregularni

press
Travnjak Gradskog stadiona samo sat vremena pred početak susreta bio je prekriven snijegom, a glavni arbitar Vladimir Bjelica je nakon čišćenja snijega odlučio da se susret koji je na kraju završen podjelom bodova (1:1) ipak odigra.Legendarni Baka je nakon meča bio bez dlake na jeziku: okrivio je čelnike Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji su, prema njegovim riječima, natjerali Bjelicu da dozvoli da se susret odigra, te domaćina koji nije ništa učinio kako bi teren ličio na nogometni teren a ne na močvaru.

"Ne bih mnogo govorio o utakmici. Ne može se na ovome prikazati određeni kvalitet. Nisam ja trener vaterpolista da igramo ovdje. Sudija je prije utakmice bio za to da se ona ne igra, ali je iz Sarajeva došla naredba da se mora igrati po ovakvom terenu i to je odlučilo. Ne krivim suca jer je morao tražiti da se igra utakmica po ovakvim neregularnim uslovima. Utakmica se mogla prolongirati za 24 sata, mnogo bi bolje bilo. Ovako se lopta nabijala s obje strane, oba pogotka su pala nakon grešaka, ali ustvari publika nije ništa vidjela. Odnijeli smo bod zasluženo jer smo se trudili kao i domaćin", rekao je Slišković.

"Ovo su neregularni uvjeti, mene ne interesira zašto sudac ne baci loptu na sredinu terena da vidi može li odskočiti ili ne. To nije uradio jer je došla direktiva iz Sarajeva da se mora igrati. Domaćin je trebao očistiti teren na vrijeme. Mi smo u Mostaru četiri dana prije utakmice sa Željom digli sve na noge da sredimo teren kako treba. Ovdje nitko to nije uradio. Ovakav teren je više odgovarao domaćinu", rekao je Slišković nakon susreta, piše portal Klix.ba.

IZJAVA SLIŠKOVIĆA