FOTO/VIDEO  Blaž Slišković: Najzaslužniji su igrači, Uprava i naši vjerni navijači koji su nas pratili na svim utakmicama

slišković
...  Bosne i Hercegovine novinarima se obratio šef struke Plemića Blaž Baka Slišković.

"Zasluženo smo osvojili titulu bez obrzira što smo imali dosta padova i uspona. Kada se sagleda kompletno prvenstvo, najviše smo pokazali. Mislim da nema nikakve primjedbe našoj titulu. Nije tu samo moj uspjeh i igrača, već i Uprave koja nas je podržavala, što je nama olakšalo posao. Hvala navijačima Zrinjskog na ogromnoj podršci. Vjerujem da će u zadnjem kolu na službenoj proslavi doći veliki broj navijača, kao i prošle godine", rekao je Slišković okupljenim novinarima.

"Danas smo imali tešku utakmicu. Mi smo rano dali gol i to nas je poremetilo. Nesvjesno smo se povukli i dopustili smo protivniku pritisak i stvarali smo im prostor zbog naših grešaka. Svjesno smo im prepustili inicijativu u drugom poluvremenu. Zaslužili smo pobjedu, Pirić je bio odličan i vjerovatno je on najzaslužniji za ovaj rezultat. Ipak, kad se sagleda kompletan meč, mislim da smo zaslužili trijumf".

U jednom dahu nastavio je Slišković pred okupljenim novinarima.

"Nisam se bojao izazova i prihvatio sam ovaj posao. Vjerovao sam u svoje momke kada sam preuzeo klub. Ova sezona je bila puna izazova, dobro smo radili u prelaznim rokovima. Doveli smo kvalitetna pojačanja poput Stanića, Bekrića, Bencuna i sigurno da su svi zaslužni za ovaj uspjeh. Ja sam imao sreću da budem vođa ekipe i vjerujem da sam to kvalitetno radio. Mislim da sam najveći posao napravio kada sam napravio pozitivnu atmosferu u svlačionici. Nije bio nesuglasica i to je najveći uspjeh. Ništa se ne može bez kvalitetne atmosfere ništa napraviti. Ne bih uveličavao ni svoju zaslugu, najzaslužniji su igrači, Uprava i naši vjerni navijači koji su nas pratili na svim utakmicama."

"Teža mi je prva titula bila, ali sam se u ovoj više psihički opteretio. Treba prespavati noć i o svemu razmisliti, ali dojam je da mi je ova sezona bila stresnija od prošle. Volio bih da nastavimo veliki niz pobjeda. Nećemo ići u Sarajevo sa predznakom šampiona i pokušaćemo napraviti pozitivan rezultat. Igrači su umorni, vidjeti ćemo tko će igrati, ali sigurno da ćemo Sarajevu suprotstaviti pravi tim. Idemo do kraja, nemam previše povrijeđenih igrača i možemo rasterećeno u posljednja dva meča pokazati kvalitetniji nogomet", tim se riječima Slišković osvrnuo i na sljedećeg protivnika.

"Utakmica protiv Željezničara kada smo stigli 3:3 je bila ključna. Da su nas dobili, otišli bi ispred nas na pet bodova i to bi bilo to. To je prekretnica bila kod čitave ekipe. Vratilo nam se samopouzdanje, čekala su nas teška gostovanja, ali smo osvojili sedam bodova. Iskoristili smo psihički pad Željezničara i ta je utakmica preokrenula sve u našu korist", izjavio je Slišković na kraju press konferencije.