Bilić: Bilo bi mi manje stresno u Realu

Slaven Bilić otvoreno je govorio o bolnom porazu od Turske na Europskom prvenstvu 2008. i neuspjehu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010., najavivši da vrhunac hrvatskog uspjeha očekuje u Brazilu 2014.

- Bez obzira koliko novaca imali ili za koji god klub igrali, naši igrači vole svoju zemlju i uvijek žele igrati za reprezentaciju. To je naša velika prednost - kazao je Bilić.

Bilić: Igrači su bili slomljeni

Slaven se nevoljko vraća na tužne uspomene koje nosi sraz s Turskom s Europskog prvenstva.

- Ah ta utakmica! Prvo sam bio ljut na suca jer nisam mogao obaviti zamjenu. Nakon toga sam pričao sa svojim igračima pokušavajući ih uvjeriti da i dalje možemo proći ako bolje budemo izvodili jedanaesterce, no oni su bili toliko slomljeni i u šoku te ih nikako nisam mogao podići. Ne znam uopće postoji li itko tko bi ih tada uspio podići - rekao je Slaven prisjećajući se drame i poraza od Turske.

Slaven je vrlo zadovoljan kako je Hrvatska krenula u nove kvalifikacije.

- Trenutno smo vodeći i imamo sjajnu priliku da se plasiramo na Euro. Ako uspoređujete ovu skupinu sa prijašnjim koje smo imali u kvalifikacijama za Euro i Svjetsko prvenstvo ona izgleda lakša na papiru, ali bilo bi glupo od nas kada bi pomislili da će nam biti lako, jer osim Grčke i Izraela tu još ima jako dobrih momčadi.

Ne diraju me komentari

U nastavku razgovora Bilić je pokušao objasniti kako se uspijeva nositi s medijskim pritiskom.

- Hrvatska je mala zemlja, a ja znam tko stoji iza svakog komentara koji pročitam. Ne dira me to, a moja tajna je nešto što nazivam svojim krugovima. Ja sam šef, a oko mene je krug koji čine moji pomoćnici Robert Prosinečki i Aljoša Asanović i moj glasnogovornik. Onda je tu sljedeći krug koji čine moj brat i skupina dubokih mislilaca, pa sljedeći koji čine treneri, obitelji i slično. Ako su krugovi jaki, nitko ih ne može slomiti - rekao je Bilić priznavši kako je stres u poslu kojim se bavi ogroman.

- Novinari i navijači su ludi (smijeh). Katkad mi se čini da bi mi bilo manje stresno u Real Madridu - kazao je za kraj razgovora hrvatski nogometni izbornik.

fifa.com