Bijesni građani pokrenuli policijsku akciju protiv švercera koji za ulaznice traže i 2000 kuna

Eto, i kriminal takve vrste jedan je od popratnih sadržaja susreta koji mjesec dana prije odigravanja počinje poprimati epske dimenzije. Može li se švercerima stati na kraju? Jelena Bikić, glasnogovornica Ravnateljstva policije kazala je:

- Dobivamo informacije, znamo što se događa. Vidimo da su ponude 1500 kuna za zapad gore, pa po 1.000 kuna, a najviša koju sam uočila je 2.000 kuna za sjever dolje s objašnjenjem "procijenio sam da moje negledanje te utakmice toliko vrijedi". Moglo bi se pronaći osobe koje to nude, ali nije lako. Opet, trag postoji, imamo od čega krenuti.

Nije svejedno hoće li to prerasti u pošast, kao plod organiziranog podzemlja, ili se radi o nekoliko karata ambicioznih pojedinaca koji žele brzu i laganu zaradu. To će biti jasnije sljedećih dana, no što mogu HNS kao organizator i MUP učiniti prilikom ulaska na stadion? Savez će obavljati pretres, ali nije realno očekivati da će baš svakoga legitimirati, koliko bi to trajalo. Koga ipak uhvate da nema ulaznicu na svoje ime predat će ga policiji. Hoće li uslijediti kazne? Na to pitanje nismo dobili precizan odgovor, Jelena Bikić nam je tek načelno rekla:

- Stvar je u namjeri. Nije isto ako je netko dobio kartu od susjeda, odnosno prijatelja koji je hitno morao na službeni put, razbolio se i slično, ili ju je kupio na crnom tržištu. U svakom slučaju postupit ćemo sukladno zakonu. Mislim da ćemo najveći posao imati oko stadiona, tamo bi moglo biti preprodavača i na to ćemo obratiti pozornost.

sportske.jutarnji.hr