BiH-Belgija 1:1

zmaj

Susret je protekao u izjednačenoj igri. Belgijanci su imali nešto više loptu u svom posjedu, ali su izabranici  Safeta Sušića borbenom igrom uspjeli remizirati s favoriziranim proitivnikom.

Odmah na početku utakmice koja se igrala na ''Bilinom polju'' u Zenici oba tima su pokazala da žele doći do punog plijena. Već u prvim minutama gledatelji su mogli vidjeti nekoliko prilika za postizanja gola.

U prvih dvadesetak minuta prilike su se smjenjivale na obje strane ali pogodaka nije bilo. U 25. minutu odličan ali neprecizan šut prema belgijskom golu uputio je Sušić.

Pogodak za vodstvo BiH nakon odlične akcije i asistencije Miralema Pjanića postigao je Edin Džeko u 28. minutu susreta, preciznim udarcem sa desetak metara.

Do kraja poluvremena Belgija je imala dvije prilike za izjednačenje, ali je rezultat ostao nepromijenjen zahvaljujući dobrim odbranama Asmira Begovića.

Početkom drugog poluvremena Belgija je imala inicijativu i posjed lopte, a zahvaljujući takvoj igri u 51. minuti došla je do izjednačenja. Nainggolan je šutirao sa ivice šesnaesterca i pogodio nakon loše intervencije Begovića.

Do kraja susreta Pjanić i Džeko imali su prilike za postizanje gola, ali se rezultat nije mijenjao.

U narednom meču BiH 16. studenog igra protiv Izraela u gostima.

Oslobođenje