Atletico potopio Real, Mandžukić strijelac i asistent!

Real Madrid, Atletico Madrid, Mario Mandžukić, Mario Mandžukić, primera, nogomet, Mario Mandžukić, Liga prvaka, Mario Mandžukić, Liga prvaka, Mario Mandžukić, Atletico Madrid, hrvatski nogomet, Marijo Mandžukić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Mandžo, Marijo Mandžukić, Atletico Madrid, nogomet, Mario Mandžukić, transfer, Manchester City, Atletico Madrid, Manchester City, Marijo Mandžukić, Mario Mandžukić, Ivan Rakitić, FC Barcelona, Atletico Madrid, Marijo Mandžukić, nogomet, Atletico Madrid, Real Madrid, Atletico Madrid, španjolska liga, Atletico Madrid, Mario Mandžukić, Mario Mandžukić, nogometaš, Atletico Madrid, Liga prvaka, Atletico Madrid, Bayer, Arsenal, Monaco, Mario Mandžukić, Atletico Madrid, Diego Simeone, Mario Mandžukić, tajna, novinari, Atletico Madrid, Mario Mandžukić, Mario Mandžukić, transferi, transfer lista, Mario Mandžukić, Juventus
tletico je tako još jednom pokazao da mu kraljevski klub ove sezone itekako leži i pobjedom u gradskom derbiju ponovo otvorio utrku za naslov prvaka.

Sjajnu utakmicu odigrao je Mario Mandžukić koji je na terenu proveo svih 90 minuta. Mandžo je zabio gol i asistirao, borio i trčao, a ostat će i upamćeno kako je petom izbacio dvojicu igrača Reala. Bio je jedan od najboljih igrača na terenu.

Realu se vratio suspendirani Ronaldo, ali Carlo Ancelotti nije mogao računati na Jamesa, Pepea, Ramosa, Coentraa i Modrića koji je već nekoliko mjeseci izvan stroja.

Atletico je od prve minute stisnuo gradskog rivala koji je malo toga pokazao u prvom dijelu. U 14. minuti je Mandžo lijepo primio loptu na prsa i vratio za Thiaga koji je sa 16 metara matirao Casillasa.

Četiri minute kasnije Mandžukić je lijepo pronašao Siqueiru koji je ubacio za Saula, a ovaj škaricama pogodio za 2:0. Inače, 20-godišnji napadač Atletica je ušao u 10. minuti umjesto ozlijeđenog Kokea. Udarne igle Reala, Ronaldo-Benzema-Bale u prvom dijelu kao da nisu bili na terenu.

Kraljevski klub se u nastavku malo pribrao i imao nekoliko poluprilika, ali je Casillas u 67. minuti ponovo morao u mrežu. Turan je sjajno našao Saula koji je dao loptu na drugu vratnicu za Griezmanna kojem nije bio problem pogoditi praznu mrežu.

Konačni rezultat postavio je Mandžukić u 89. minuti kada je glavom pogodio na ubačaj Torresa s desne strane. Hrvatski napadač je pet minuta prije toga nepotrebno dobio žuti karton jer je namjerno igrao rukom.

Bila je ovo 4000. utakmica Reala, ali je kraljevski klub neće pamtiti po dobrome. Posljednji put je 2010. godine izgubio s četiri ili više gola. Bilo je to u utakmici s Barcelonom (5:0). Osim toga, ove sezone u šest utakmica s Atleticom još nije uspio slaviti. Upisao je četiri poraza i dva remija.

Atletico se ovom pobjedom ugurao u borbu za naslov prvaka. Sada ima 50 bodova kao i Barcelona kojoj je danas napravio uslugu. Pobjede li sutra Katalonci Athletic Bilbao, doći će na samo bod zaostatka za Realom.

vecernji.hr