NBA: Lakersi izdržali Westbrookov nalet

HKK Čapljina, HKK Čapljina, ks herceg bosna, kosarka, hkkčapljina, HKK Čapljina, HKK Čapljina, HKK Široki, HKK Čapljina, kosarka, HKK Čapljina, kosarka, kosarka, HKK Široki, juniori, kosarka, Eurobasket, HKK Široki TT Kabeli, Cibona, cedevita, Europsko prvenstvo, kosarka, Hrvatska, grčka, Eurobasket, Eurobasket, Eurobasket, HKK Zrinjski, HKK Široki TT Kabeli, Coleman Collins, HKK Široki, kosarka, Tomislavgrad, kosarka, prva liga BiH košarka, kosarka, HKK Brotnjo, kosarka, ABA liga, kosarka, rezultati, 12. kolo, ABA liga, kosarka, KK Cedevita, partizan, duško ivanović, BIH, zoran planinić, Efes Pilsen, kosarka, Svjetsko prvenstvo, Darijo Šarić, KK Cibona, KK Cedevita, kosarka, kosarka, juniori, kosarka, košarkaš, juniori, Mladi hrvatski košarkaši, košarkaši, Slovenija, SAD, košarkaši, SAD, ABA liga, KK Cibona, KK Cedevita, ABA liga, ABA liga, nba, NBA liga , koš, kosarka, ABA liga, ABA liga, ABA liga, KK Cedevita, reprezentacija BIH, fiba, Hrvatska košarkaška reprezentacija, Kruno

Domaći je sastav šest i pol minuta prije kraja imao 14 poena prednosti (97:83), ali tada je kod gostiju "poludio" Russell Westbrook koji je praktički sam vratio svoju momčad u igru. Thunderi su čak i poveli sa 109:108 nakon što je Steven Adams 14 sekundi prije kraja skočio u napadu i popravio promašaj Westbrooka, ali vodstvo Lakersima vratio je Nick Young pogodivši tricu pet sekundi prije zvuka sirene za 111:109. U posljednjem napadu na utakmici gosti su se okrenuli svom najboljem igraču, ali pokušaj Westbrooka da tricom preokrene rezultat nije bio precizan.

Lakerse, koji su se ovom pobjedom poravnali s Thunderom na omjeru pobjeda i poraza 8-7, predvodili su Jordan Clarkson sa 18, Nick Young sa 17 i Timofej Mozgov sa 16 koševa. Kod Thundera Westbrook je sa 34 pogotka, 13 asistencija i 8 skokova bio nadomak novom "triple-double" učinku, dok je Steven Adams dodao 20 poena. Mladi hrvatski centar Ivica Zubac nije nastupio za Lakerse.

Neizvjesno je bilo i u Denveru gdje su domaći Nuggetsi svladali Chicago Bullse sa 110:107. Kod rezultata 107:107 9.5 sekundi prije kraja utakmice Will Barton je iznudio prekršaj Dwyanea Wadea i potom pogodio oba slobodna bacanja za 109:107 da bi u sljedećem napadu odgovornost kod Bullsa preuzeo stanoviti Isaiah Canaan koji je promašio tricu, a potom je Danilo Gallinari pogodio jedno od dva slobodna bacanja za konačnih 110:107.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Jamal Murray sa 24 koša, bivši centar Cedevite Jusuf Nurkić je dodao 14 uz 14 skokova, dok su Bullse predvodili Jimmy Butler sa 35 i Dwyane Wade sa 22 ubačaja, a Rajon Rondo je bio blizu "triple-doublea" sa 13 pogodaka, 11 skokova i 8 asistencija.

New York Knicksi upisali su petu uzastopnu domaću pobjedu svladavši Portland Trail Blazerse sa 107:103 i tako stigli do 50-postotnog učinka (7-7). Utakmicu je riješio Derrick Rose koji je pogodio šut sa pet metara za 107:103 6.8 sekundi prije kraja utakmice. Ipak, najbolji kod domaćih bio je Kristaps Porzingis sa 31 poenom i 9 skokova, Rose je dodao 18, a Carmelo Anthony 17. U redovima Blazersa najefikasniji je bio Damian Lillard sa 22 ubačaja.

New Orleans Pelicansi iznenađujuće su lako sa 112:94 kao gosti nadigrali Atlanta Hawkse, a tijekom utakmice imali su i 35 pogodaka viška. Briljirao je Tim Frazier sa 21 košem i 14 asistencija, dok su kod domaćih Kyle Korver i Dennis Schroeder ubacili po 14 poena.

Hina