Dva Širokobriježana srušili Dinamo u Zagrebu: Imamo se pravo nadati naslovu

velika pobjeda, intervju

Veliku i povijesnu pobjedu ostvarili su sinoć malonogometaši dubrovačkog Squarea. Igrači Antuna Bačića svladali su Futsal Dinamo u Zagrebu rezultatom 3:4, a čovjek odluke dvije minute prije kraja bio je Širokobriježanin Mirko Hrkać koji je u ljetnom prijelaznom roku stigao u Dubrovnik.

Zanimljivo preokret za dubrovčane režirala su dva širokobriježana. I dok je Hrkać uz pogodak je upisao i asistenciju za Mara Đurasa, a pogodak za Square postigao je i još jedan Širokobriježanin Blago Gašpar, koji je poravnao na 3:3 iz slobodnog udarca.

Još jedan pogodak dubrovčani su upisali autogolom Grbića, dok su za Plave u Domu sportova pogađali Čekol i dva puta Kanjuh.

-Velika pojeda, prvi puta u Zagrebu smo svladali Dinamo. Utakmica čvrsta, jaka i napeta do samoga kraja. Imali smo više snage i na kraju zasluženo slavili, kaže junak susreta Mirko Hrkać za Hercegovina.info.

Prva sezona u HNL-u za tebe. Što te dočekalo u Dubrovniku i koja je razlika u odnosu na BiH?

-Prva sezona u HNL tek dvije utakmice odigrane za svoju novu momčad i još uvijek se prilagođavam. Krenuo sam dobro, zdrav sam i spreman Bogu hvala. U Dubrovniku sam odlično dočekan i primljen kako u klubu tako i od svih oko kluba, imam zaista veliku podršku.

Koja je razlika u odnosu na Premijer futsal ligu BiH?

-Razlika PLBiH i HNL-a igrački i nije velika, ali ovdje se više radi sustavno i klubovi imaju više financijske podrške, a samim tim klubovima je lakše za raditi i tu velika razlika.

S tobom je još jedan širokobriježanin Blago Gašpar koji također prikazuje jako dobre igre?

-Blago je u Squeru već starosjedioc. On pruža odlične partije i igra na vrhunskoj razini. Mladi perspektivan reprezantivac Hrvatske. Nama je Blago jako bitna karika u ekipi.

Koliko daleko Squere može ove godine?

-Smatram kako liga nikada nije bila jača, i može se reći da pet klubova želi naslov prvaka. Mislim da i mi imamo pravo nadati tome, kazao je za Hercegovina.info Mirko Hrkać veliko ovosezonsko pojačanje dubrovčana.