Zadro, Tomas i Marijanović prvaci BiH u u judo-u

... sportskoj dvorani „Miloš Mrdić".

U „asortimanu" državnih prvaka iz Borse primjećuje se novo ime, Karlo Tomas. Naime ,mladi Karlo u samo 3 godine rada svojim marljivim zalaganjem,učenjem i disciplinom „došao" je do zlata na prvenstvu države u judo-u, najtrofejnijem olimpijskom sportu Bosne i Hercegovine.

Trinaestogodišnji Karlo odličan je i uzoran učenik Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića na Bijelom Brijegu. Svojim rezultatima već u 2011. godini proglašen je perspektivnim članom kluba.

Svoj talenat Karlo upotpunjuje svakodnevnim motiviranim radom i čežnjom za što većim uspijesima u sportu ali i u životu. Karlo je sada član reprezentacije i već u srpnju putuje u Bugarsku na prvenstvo balkana za mlađe kadete do 15 godina.

Za JK Borsu medalje su osvojili:

Ml. kadeti/kadetkinje:

Ivan Marijanović -34 kg     1. mjesto
Ljubo Logara -34 kg     2. mjesto
Karlo Tomas -42 kg     1. mjesto
Ilija Zelenika -42 kg 2. mjesto

Ivana Zelenika -36 kg    2. mjesto

Mia Maksumić -44 kg   3. mjesto

Juniori/juniorke:

Petar Zadro -66 1.mjesto
Rijad Maksumić -73 3.mjesto

Ana Bašić -70 3.mjesto

Amar Maksumić i Marko Vuković na poziciji su 5.og mjesta. u državi. Amar za juniore, Marko za ml. kadete. Za Borsu su još nastupili Domagoj Marić, Ivan Cvitković, Vedran Marić, Valentina Mihić.

Zanimljiva činjenica:

Četiri natjecatelja Borse savladavši sve svoje priotivnike na putu do zlata u čak 2 kategorije kolege iz istog kluba našli su se u finalu. Ljubo i Ivan te Karlo i Ilija, što je vrlo rijetko u ovom sportu. Upravo ova činjenica opravdava epitete "Borse" kao jednog od naujuspiješnijih sportskih kolektiva grada Mostara i jednog od najboljih judo klubova Bosne i Hercegovine.

Karlo Tomas i Ivan Marijanović predstavljat će Bosnu i Hercegovinu na balkanskom prvenstvu koje će biti održano u srpnju ove godine u Bugarskoj. Petar Zadro ,Amar Maksumić i Rijad Maksumić nastupit će na Europskom prvenstvu u lipnju u Baru (Crna Gora), dok već u srpnju Petar Zadro i Rijad Maksumić putuju u Grčku na prvenstvo Balkana.

Treneri Željko Zadro, Viktor Zovko, Leo Zovko i Darko Zelenika su zadovoljni nastupom svojih natjecatelja.