Za titulu najboljeg u Mostaru će se natjecati džudaši iz 12 zemalja

Judo klub Borsa ove godine organizira 3. međunarodni džudo turnir "Borsa open" koji će se u Mostaru održati 6. listopada u sportskoj dvorani na Bijelom brijegu. Prošlogodišnji turnir privukao je mnoštvo natjecatelja i Mostaraca koji su došli podržati ovaj turnir za koji u posljednje vrijeme vlada sve veće zanimanje.

Brojna natjecanja

Samo natjecanje prošle je godine privuklo veliki broj natjecatelja iz 8 zemalja, a ove godine očekuje se da će na turniru nastupiti oko 12 zemalja čiji će se predstavnici natjecati u ovom sportu, koji postiže sve veću popularnost u svijetu, pa tako i u Mostaru. Švedska, Nizozemska, Hrvatska, Slovenija, Makedonija, Bugarska, Srbija, Crna Gora, ali i BiH upravo su zemlje koje će nastupiti na ovom natjecanju. BiH je prošle godine dokazala koliko je uspješna nastupivši s natjecateljima iz Judo kluba Borsa koji su odnijeli mnoštvo priznanja i nagrada.

- Mislim da je ovo jedan on najboljih turnira u BiH u posljednjih nekoliko godina te je turnir sam po sebi uistinu kvalitetan, kazao je trener Judo kluba Borsa.
Tako bi i ove godine turnir trebao privući mnoštvo natjecatelja, ali i publike koja će podržati džudaše kako bi još jednom pokazali sav svoj talent i znanje koje imaju te predstavili grad Mostar u najboljem svjetlu.

- Imamo 5 selekcija i planiramo otvoriti još neke kako bismo imali još više članova koji će nastupiti na brojnim natjecanjima, kazao je Zadro.

Promocija ovog sporta u gradu na Neretvi već je napravljena nizom osvojenih medalja i organiziranih turnira kojima se odazove velik broj ljudi kako bi podržali mlade nade sporta te vidjeli njihove vještine koje imaju, kao i mukotrpan rad koji je svakodnevan, te brojna odricanja kako bi rezultati bili što bolji. Upravo zbog toga članovi Borse nadaju se kako će i ove godine zadovoljiti očekivanja publike te postići odlične rezultate, čime će još jednom, iako su to već uspjeli, popularizirati ovaj sport te osvojiti brojna odličja.

- Naša su očekivanja uistinu velika i nadamo se kako ćemo ih zadovoljiti. Prošle godine na turniru smo bili najuspješniji pa se nadamo da će tako biti i ove, kazao je Zadro.

Uspjeh kluba


Borsa će tako, osim organizacije samog turnira, ponovno pokazati svoje natjecatelje u najboljem izdanju, kako bi dokazali uspjeh koji imaju u ovom sportu koji počinje vladati u gradu na Neretvi i koji iz dana u dan ima sve više zainteresiranih osoba koje se žele baviti ovom borilačkom vještinom.

Izvor:
dnevni-list.ba