Vesna Vukoja juniorska prvakinja BiH

judo klub neretva

... judo klubu ''Romanija'' sa Pala. Prvenstvo se održalo u sportskoj dvorani Peki, a sudjelovali su skoro svi klubovi iz BiH čiji su se natjecatelji na prethodnim kavalifikacijama plasirali na državno prvenstvo.

Judo Klub ''Neretva'' iz Mostara je imao svojih sedam natjecatelja koji su se kvalificirali direktno na državno prvenstvo, a osvojene su tri medalje. ''Možda bi medalja bilo i više da je mostarske judaše poslužilo malo vise sreće na ždrijebu. Vrijedno pažnje je to da se naših dvoje kadeta natjecalo za stariji uzrast juniora i da su napravili veoma dobar rezultat'', istaknuli su iz JK Neretva.

Najveći uspjeh ostvarila je Vesna Vukoja koja je na prethodnom kadetskom judo prvenstvu BiH za 2018. godinu već postigla izvrstan rezultat okitivši se titulom prvakinje BiH. Sa tom titulom Vukoja se plasirala na Balkansko i Europsko judo prvenstvo za kadete. Na juniorskom prvenstvu BiH je također postigla isti rezultat, osvojivši zlatnu medalju i ponovno se plasirala na Balkansko i Europsko judo prvenstvo za juniore.

Iz JK Neretva napominju kako je za Vesnu Vukoju ovo već šesta zlatna državna medalja. Ona ima i tri Balkanske medalje od tri Balkanska prvenstva na kojima je nastupila, što je za veliku pohvalu i napokon vrijeme da ovo netko prepozna od nadležnih institucija. Izvrstan rezultat postigao je i naš muški član, također još uvijek kadet, Srđan Ajvaz.

On se pored osvojene kadetske brončane medalje na prvenstvu BiH za 2018. godinu plasirao i na juniorsko prvenstvo BiH, te je i tu pokazao kako je također veoma perspektivan sportaš i sa velikim mogućnostima te osvojio izvrsno treće mjesto. Naime on je imao sve pobjede i jedan poraz na prvenstvu BiH za juniore, a izgubio je od sjajnog i dosta iskusnijeg natjecatelja, Toni Miletić (JK Bosna, Sarajevo) u borbi za ulazak u finale.

''Moramo naglasiti kako je ovaj sjajni sportaš dok je bio kadet, postigao izvrstan rezultat, ostvarivši treće mjesto na Svjetskom judo prvenstvu za kadete'', rekli su iz JK Neretva.

Za uzrast dječaka jedini koji je ovaj put osvojio medalju, je Josip Previšić. Sjajnim borbama pokazao je da se može nositi sa svima u državi u svom uzrastu. On je imao dvije pobjede do polufinala, gdje je uvjerljivo pokazao superiornost. U polufinalnoj borbi ga je čekao njegov već stari rival i sjajan sportaš, Vidak Maljević iz JK Leotar iz Trebinja, gdje je do druge minute vodio borbu na wazari.

U trećoj minuti njegov protivnik izjednačava, ali Previšić nastavlja borbu gdje još dva puta baca protivnika, ali sudac odlučuje da to nije nikakav bod iako mu je mogao donijeti čistu pobjedu i plasirati ga u finale da je suđenje vjerojatno održano izvan granica BiH. Nakon toga Previšić gubi borbu, te u sljedećem meču za medalju pobjeđuje u prvoj minuti na ippon.

Tako osvaja brončano odličje i titulu trećeg u Bosni i Hercegovini. Ostali natjecatelji koji su ovaj put ostali bez medalje su Karlo Križanac, Stjepan Salmanić, Rade Vranješ i Sergej Jarednić.

''Zadovoljan sam postignutim rezultatima, iako smo se iskreno svi u klubu nadali još kojoj medalje. Ali očekivanja su jedno, a trenutno stanje je bilo već nešto drugo. Svi koji smo u sportu veoma dobro znamo da dođe i onaj dan kad baš nemaš sreće, čak iako je najbitnije prvenstvo i koje vas može plasirati na neka veća natjecanja.

Mišljenja smo da su dječaci koji se ovaj put nisu uspjeli domaći medalje još uvijek jako mladi i da je pred njima još mnogo natjecanja i prilika na kojima će se oni sigurno pokazati i doći do sjajnih rezultata'', rekao je trener kluba, Majo Ćeško.