Sutra kreće deveti BORSA OPEN, najjače judo natjecanje u ovom dijelu Europe

12.10.2018
1/9

Naredni vikend kreće deveti Borsa Open, koji organizira jedan od najtrofejnijih judo klubova iz ovog dijela Europe Judo klub Borsa iz Mostara.

Povodom toga danas je u hotelu Mepas održana press konferencija na kojoj su se nazočnim novinarima obratili iz organizacijskog odbora turnira Franjo Zadro i tomislav Vučić kao i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

''Očekujemo oko tisuću i sto natjecatelja iz 32 države. Ove godine nove države su Meksiko, Libija Izrael i Danska. Vjerojatno je to najmasovnije sportsko natjecanje otkad postoji Mostar. Organizacija je na vrhunskoj razina. Jako smo puno uložili i truda i financijskih sredstava, i ovu smo našu dvoranu pretvorili u pravu judo dvoranu pa se nadamo da bi priča o "Borsi Open" mogla prerasti u europsku kup za nekoliko godina'', kazao je predsjednik Organizacijskog odbora Franjo Zadro.

Dodao je kako su praktično svi smještajni kapaciteti u Mostaru i okolici popunjeni, a organizatori su dio natjecatelja morali smjestiti čak i u dvoranu Judo kluba Borsa u Rodoču.

''Naš turnir smatra se jednim od najjačih turnira za djecu u jugoistočnoj Europi. Natječu se djeca i mladi od 11 do 18 godina. U svakoj kategoriji natječe se 30-40 djece i na kraju će se samo najkvalitetniji borci uspjeti na pobjedničko postolje'', istaknuo je Zadro.

Prve borbe kreću u subotu, 13. listopada, od 11 sati, u dvorani na Bijelom brijegu, a svečanost otvaranja planirana je u 13 sati.

Prvoga dana na programu su mlađi uzrasti, a najzanimljivije borbe trebale bi biti u nedjelju, 14. listopada, kada su predviđene kategorije U-15 i U-18.

loading...