Petar Zadro među 16 najboljih svjetskih judaša

10.08.2013

Bosanskohercegovački judo reprezentativac i član mostarske Borse Petar Zadro večeras je nastupio na Svjetskom prvenstvu za kadete koji se održava u Miamiu (USA).

Naš predstavnik je u prvom kolu bio bolji od predstavnika Francuske Sache Flamenta. U narednom kolu Petar je izbacio predstavnika Azerbejdžana Elnura Ahmadlija, ali je u trećoj borbi zaustavljen od predstavnika Japana Abe Hifumi koji je kasnije postao viceprvak svijeta u kategoriji -66 kg.

Iako je poražen u trećem kolu Petar je ušao među 16 najboljih svjetskih judista što je zasigurno veliki uspjeh ovog mostarskog judaša. Na natjecanju u Miamiu još se nalaze dva predstavnika BiH Harun Sadiković (+90 kg) i Aleksandra Samardžić (-70 kg), a njihovi nastupi su u nedjelju.

Da je Borsina sportska škola „blistavi biser" Mostara i jedna od najboljih judo škola u svijetu svjedok je i Franjo Zadro koji je također bio sudionik svjetskog judo prvenstva u Maroocu - 2010. godine za borce do 21 godinu, gdje je uz vrlo teške borbe na kraju zauzeo deveto mjesto te se uvrstio među 10 najboljih džudaša svijeta u svojoj kategoriji.

Hercegovina.info

loading...