Od zatvora do prilike za UFC titulu: 'Ako ga nokautiram, svi bi se trebali sramiti'

Derrick Lewis, daniel cormier, ufc
Derrick Lewis odradio je posljednju konferenciju s novinarima na kojoj je progovorio o svojoj prošlosti, "optužbama" Daniela Cormiera i o mogućnosti da nokautira jednog od najvećih boraca u povijesti UFC-a.

Prije 13 godina Lewis je završio u zatvoru zbog dvije pogreške u ludom mladenačkom periodu života. Dva tjedna nakon što je maturirao u srednjoj školi, Lewis je naletio na jednog člana Ku Klux Klana, koji ga je počastio rasističkim uvredama i pritom mu prijetio oružjem. Lewis ga je razoružao i potom prebio.

Sud mu je odredio uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od tri pol godine, no nakon svega dvije Lewis je ponovno napravio glupost i poslan je u zatvor gdje je proveo spomenuto vrijeme.

"Da sam izdržao bez prekršaja te tri i pol godine i da nisam završio u zatvoru, uvjeren sam da danas ne bi imao ovu priliku. Kada su mi drugi put odbili zahtjev za pomilovanjem shvatio sam da moram promijeniti svoj život kada izađem", otkrio je Lewis u razgovoru s novinarima.

Nakon što je izašao iz zatvora Lewis se kratko bavio boksom, ali se ipak pronašao u MMA-u. Otkako je ušao u svijet slobodne borbe, Lewis je isporučio 18 devastirajućih nokauta u 27 borbi koliko je odradio. Posljednja njegova žrtva bio je Volkov prije samo četiri tjedna.

Lewis je u jednom trenutku odustao od MMA karijere zbog bolova u leđima koji ga muče uoči svakog meča. Cormier je u jednom trenutku rekao da nije siguran je li to istina, no Derricka to ne zanima.

"Može misliti o meni što želi. Ne zna ništa o meni i kroz što sam sve prošao. On je dobar lik, ali ne zna ništa o meni". Mnogo ljudi se pita što ce se dogoditi ako Derrick Lewis šokira svijet i postane prvak.

"Cijela bi se divizija trebala sramiti. Čovjek koji ne posjeduje nikakve vještine da postane prvak... To bi zaista bilo ludo. Nemam nikakvu pozadinu što se bilo kakvih borbi tiče. Da postanem prvak bilo bi nepošteno prema svim velikanima koji su bili tu prije mene", rekao je iskreni Lewis pa još jednom iznenadio svojom iskrenošću:

"Nisam u ovom sportu da bih bio najbolji na svijetu. Nije me za to briga. Volio bih da o meni već sutra nitko ne priča. To bi bilo sjajno. Ovo je moj posao i posao s kojim brinem o svojoj obitelji".