Mostarskoj Borsi novih 62 odličja i 1. mjesto ekipno

15.05.2016
1/10

Judo klub "Borsa" iz Mostara ovog je vikenda nastupio na međunarodnom judo natjecanju "Kup Berkovića" koji je okupio judo klubove iz BiH i Crne Gore, a natjecalo se 364 mladih džudaša te je to ujedno i najveći sportski događaj te općine. Turnir je protekao u fer i korektnom ozračju, a judo klub "Borsa" je opet briljirao osvojivši 62 odličja od kojih je čak 24 zlatnih, 15 srebrenih i 23 brončanih, a u sveukupnom poretku u konkurenciji od 22 judo kluba Borsa je ubjedljivo zauzela 1. mjesto sa osvjenih 140 bodova.

Sve fotografije u GALERIJI

Osvajači medalja su:

Zlato: Josipa Brvenik, Monika Zadro, Ana Bošnjak (zlato i u konkurenciji starijih), Ana Ujdur, Sara Simić (zlato i u konkurenciji starijih ), Sara Prkačin (zlato i u konkurenciji starijih), Marita Marušić, Mario Jozeljić (zlato i u konkurenciji starijih), Jozo Zovko, Lana Rozić, Mia Maksumić, Mirko Zelenika, Filip Ivanković, Dominik Marić, Martino Ćorić (zlato i u konkurenciji starijih) Roko Rozić, Helena Čule, Domagoj Jozeljić i Aljoša Čvoro.

Srebro: Lana Rozić (konkurencija starijih), Helena Čule (konkurencija starijih), Marita Marušić (konkurencija starijih), Marino Dugandžić ( srebro i u konkurenciji starijih), Filip Ivanković (konkurencija starijih), Ivan Jozeljić, Ana Ujdur ( konkurencija starijih ) , Marija Zelenika, Sara Simić (konkurencija starijih), Monika Zadro , Roko Rozić ( konkurencija starijih), Sandro Zovko, Filip Kolobarić i Tomislav Martinović.

Bronza: Anđela Čović, Aljoša Čvoro (konkurencija starijih), Darian Faletar, Mirko Zelenika (konkurencija starijih), Dominik Marić (konkurencija starijih), Josipa Brvenik (konkurencija starijih), Luka Simić, Antonio Zovko , Petar Kožul , Nikola Lovrić, Ivan Nikolić, Tvrtko Slokar, Fran Marušić, Franko Soldo, Ivan Marušić, Luka Vučić , Vito Slokar, Domagoj Jozeljić, Antonio Jurić, Ivana Šunjić, Filip Kolobarić, Ivan Tošić i Tiho Bevanda.

Napomenimo da je Judo klub "Borsa" prošlog tjedna na državnom prvenstvu u sveukupnom poretku proglašen najuspješnijim judo klubom u BiH za uzraste ml. kadeta do 16 godina, a u kategoriji ml. kadetkinja osvojili su sjajno 2. mjesto.

Judo klub "Borsa" je do sada (u 2016. godini) nastupio na 23 judo turnira održanim u Sloveniji, Italiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH, a osvojili su ukupno 259 odličja.

Još je nepunih 5 mjeseci do najvećeg sportskog događaja u gradu Mostaru, a interes za dolaskom na "Borsa Open" ove godine, uz već ustaljene zemlje, pokazale su i Velika Britanija, Ukrajina i Austrija te bi vrlo vjerovatno grad Mostar pod organizacijom judo kluba "Borsa" mogao biti domaćin natjecanja na kojem nastupa čak 20 zemalja što bi bilo najveće natjecanje u povijesti kada je u pitanju organizacija nekih turnira pod okriljem sportskih klubova.

Treneri koji su vodili natjecatelje Borse na turnir u Berkoviće su: Željko Zadro, Tomislav Vučić, Franjo Zadro, Leo Zovko i Miljenko Vidović.

loading...