Mostarska Borsa ponovno među najboljim judo klubovima u Bosni i Hercegovini

27.03.2017

Nakon što je mostarski judo klub "Borsa" proteklog vikenda ubilježio nastup na prvenstvu Herceg Bosne i ubjedljivo zauzeo poziciju najboljeg kluba u judo savezu Herceg Bosne, ...

... već ovog vikenda proslavio se na prvenstvu države za uzraste ml.dječaka i djevojčica, te kadeta i kadetkinja.

Državno prvenstvo je održano u Istočnom Sarajevu u organizaciji judo saveza Republike Srpske, konkretnije Judo kluba "Slavija". Natjecalo se oko 350 kvalificiranih natjecatelja iz 50 judo klubova.

Judo klub "Borsa" proglašen je najuspješnijim judo klubom Bosne i Hercegovine za 2017. godinu u uzrastu kadeta do 18 godina, po zbroju bodova, za što im je uručen i prigodan trofej. U spomenutom uzrastu Borsa je imala čak 3 finalne borbe u vrlo jakoj konkurenciji.

Medalje na prvenstvu Bosne i Hercegovine su osvojili:
Zlatne medalje: Jozo Zovko (-66) i Aljoša Čvoro (-50).
Srebrene medalje: Ante Tipurić (-30), Jure Zovko (-73) i Marija Zelenika (-57).
Brončane medalje: Franko Soldo (-27), Ivan Jozeljić (-60), Mario Jozeljić (-55), Ana Ujdur
(-52) i Mirko Zelenika (-55).

Borsa je u sveukupnom poretku natjecatelja do 18 godina u konkurenciji i muškaraca i žena zauzela 3. mjesto (konkurencija od 50 judo klubova).

Napomenimo da je judo klub "Borsa" u zadnjih par godina kontiunirano najbolji judo klub BiH u pojedinim uzrasnim kategorijama. U BiH aktivno djeluje oko 60 judo klubova.

Judo klub Borsa trenutno broji oko 200 članova sa kojima radi osam trenera u nekoliko uzrasnih kategorija. Treneri koji vode Borse su: Željko Zadro, Viktor Zovko, Tomislav Vučić, Franjo Zadro, Leo Zovko, Miljenko Vidović, Vinko Sušac i Željko Džeba.

Judo klub Borsa | Hercegovina.info

loading...