Mostarska Borsa briljirala na državnom prvenstvu

judo klub borsa
... broju nominacija najuspješniji sportski kolektiv grada Mostara za proteklu godinu, a taj epitet zasigurno opravdava i rezultatima u 2016. godini. Na spomenutom državnom prvenstvu koje je održano u Vitezu jk "Borsa" dala je četiri "nova" državna prvaka, te četiri viceprvaka, a osvojili su ukupno 19 odličja.

U sveukupnom poretku Borsa je proglašena najuspješnijim judo klubom u BiH za uzraste ml. kadeta do 16 godina, a u kategoriji ml. kadetkinja osvojili su sjajno 2. mjesto. Član Judo kluba "Borsa" Mario Jozeljić proglašen je najuspješnijim mlađim kadetom turnira, dok je Josipa Brvenik proglašena najuspješnijom ml. kadetkinjom turnira.

PRVACI DRŽAVE SU: Petar Zadro (U21 -66), Josipa Brvenik (U16 -52), Mario Jozeljić (U16 -55), Mirko Zelenika (U16 -46).
VICEPRVACI DRŽAVE SU: Marino Dugandžić (U16 -46), Luka Cvitković (U21 -66), Marija Zelenika (U21 -57), Lana Rozić (U16 -48).
BRONČANA ODLIČJA SU OSVOJILI: Jozo Zovko, Domagoj Marić, Ilija Zelenika, Mia Maksumić, Josipa Bošković, Tomislav Martinović, Aljoša Čvoro, Filip Ivanković, Ana Zovko, Ana Ujdur, Marija Naletilić.

Reprezentaciju BiH na prvenstvu Balkana za natjecatelje do 16 godina činit će 5 članova Judo kluba "Borsa", a Balkansko prvenstvo će se održati u Makedoniji u srpnju ove godine.

Napomenimo da je još nepunih 5 mjeseci do velike sportske smotre koju svake godine JK Borsa upriliči gradu Mostaru, a radi se o najvećoj sportskoj manifestaciji grada na Neretvi - BORSA OPEN, te je zanimljivo pripomenuti da je Judo klub Sarkaya iz Turske već najavio dolazak sa 50 natjecatelja, dok bi ove godine mogli imati i predstavnike iz preko 2000 km udaljenog Bradley Stoka (Velika Britanija).

Prošlogodišnji turnir je okupio 933 natjecatelja iz 16 zemalja, a ove godine bi uz Veliku Britaniju mogli doći i Njemci, Mađari i Austrijanci te bi tako grad Mostar mogao biti domaćin turnira koji okuplja sportaše iz čak 20 zemalja.

Judo klub "Borsa" je do sada (u 2016. godini) nastupio na 22 judo turnira održanim u Sloveniji, Italiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i BiH.