FOTO  Mjesec ožujak donio dva prvaka i dva viceprvaka države za Judo klub Hercegovac

Judo klub Hercegovac

... prvenstvu za djecu i kadete, na državnom prvenstvu za seniore i na Europskom kupu za seniore. Ukupno je osvojeno 47 medalja od kojih 17 zlatnih, 13 srebrenih i 17 brončanih.

Samobor

Turnir je okupio preko 500 natjecatelja iz 8 zemalja gdje su Hercegovci ostvarili izuzetan rezultat. Dječaci do 10 godina bili su najbolja ekipa turnira.

Zlata: Mario Novak, Gabrijela Raič, Ivano Đinkić, Stefan Juka, Bojan Gačić i Laura Bošnjak
Srebra: Bruno Tomić (klupsko finale)
Bronce: Lana Gačić, Bruno Marić, Ivan Letica i David Senkić

Državno prvenstvo za seniore

Na državnom prvenstvu za seniore koje je održano u Novom Travniku predstavnica Hercegovca Danica Jurić okitila se titulom seniorske državne viceprvakinje, iako je tek zagazila u juniorske dane. Na turniru je sudjelovalo oko 200 najboljih seniora i seniorki Bosne i Hercegovine.

Prvenstvo Judo saveza Herceg Bosne (kvalifikacije za državno prvenstvo)

Prvaci Herceg Bosne: Nika Zovko, Gabrijela Raič, Lana Čović Stanić, Nina Grubišić Čabo, Ina Ravlić, Lana Gačić, Danica Jurić, Mario Novak, Ivano Đinkić.
Viceprvaci: Nera Prce (klupsko finale), Laura Bošnjak (klupsko finale), Marko Čerkuč (klupsko finale), David Senkić (klupsko finale), Matej Jandrić, Rino Vrljić, Petra Mandlbaum, Filip Lončar, Anđela Jurić( u kadetkinjama i juniorkama)
Trećeplasirani: Lena Mihić, Bojan Gačić, Bruno Marić, David Filipović, Dragan Paol Senkić, Ivan Miličević, Andrea Lončar, Anja Marić, Luka Bubalo.

Osim medalja Hercegovac je osvojio i titulu najboljih dječaka i djevojčica do 12 godina saveza Herceg Bosne te u klupsku riznicu donio još dva pehara.

Državno prvenstvo za djecu i kadete

Prvenstvo države održalo se u Istočnom Sarajevu. Na natjecanju je sudjelovalo 400 najbolje djece i kadeta u Bosni i Hercegovini. Judo klub Hercegovac je osvojio 7 medalja na ovom natjecanju a curice do 12 godina su proglašene za drugu najbolju ekipu Bosne i Hercegovine. Ekipa Sarajevske Bosne pobjegla je za tek nekoliko bodova.

Zlatne medalje i prvaci države: Mario Novak, Lana Čović Stanić
Srebro: Gabrijela Raič
Bronce: Nika Zovko, Ina Ravlić, Nina Grubišić Čabo i Ivano Đinkić

Europski kup za seniore

Jedina predstavnica kluba Danica Jurić okušala još jednom na seniorskom nivou te zauzela sedmu poziciju u svojoj težinskoj kategoriji do 70 kilograma. Ovo je natjecanje koje donosi bodove na europskoj seniorskoj rang ljestvici te je bilo vrhunskih boraca iz 28 zemalja svijeta. Turnir je okupio nešto manje od 300 natjecatelja a najbolji rezultat polučila je reprezentacija Francuske.

Od početka sezone Hercegovac je sudjelovao na 8 turnira i osvojio čak 104 medalje od čega čak 50% zlata (53 zlata), 22 srebra i 29 bronci.