Judo klub „Borsa“ uspješan i u Crnoj Gori

judo

Na spomenutom turniru nastupili su borci iz 29 judo klubova iz Albanije, BiH i Crne Gore. Za Borsu je nastupilo osam natjecatelja, a njih pet okitilo se medaljama.Najsjajnijim odličjem okitio se bh. reprezentativac Rijad Maksumić koji je nastupio u dobnoj skupini do 18 godina, u kategoriji do 81kg. Srebrom su se okitli Franjo Rozić, Josipa Bošković i Valentina Mihić, a broncom Filip Ivanković. Darijan Faletar, Lana Rozić i Aljoša Čvoro bili su nadomak medalje.

Turnir je otvorio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, naglašavajući da turnir "13. novembar", kojim već tradicionalno počinje sportski program proslave Dana Prijestonice Cetinje, iz godine u godinu u sve većoj mjeri dobija na kvalitetu.

"Značajni rezultati koje naši sportisti postižu u kontinuitetu, samo potvrđuju da naš grad i naša država jesu pravi rasadnik talenata i sportskih asova. Upravo zbog toga, ne sumnjam da ćemo tijekom ovog turnira biti u prilici da pratimo danas mlade talente, a već sutra buduće vrhunske sportaše, koji će nas radovati svojim dostignućima i na najznačajnijim natjecanjima", kazao je on.

Uz domaćina natjecanja, ekipu "Crnogorca", cetinjskoj publici predstavili su se i natjecatelji koji nastupaju za "Akademik" (Nikšić), "Staru varoš" (Podgorica), "Arso Milić" (Podgorica), "Nenad Sinanović" (Podgorica), "Tivat", "Proleter" (Podgorica), "Borac" (Podgorica), "Kipa" (Podgorica), "Judo Jim" (Podgorica), "Miloš Stanković" (Golubovci), "Milenijum" (Podgorica),"Gorica" (Podgorica), "Kodokan" (Podgorica), "Zeta" (Golubovci), "Kotor", "Onogošt" (Nikšić), "Trebjesa" (Nikšić), "Igalo", "Koga" (Podgorica), "Sutjeska" (Nikšić), "Akademija" (Skadar), "Berkovići", "Šampion" (Sarajevo), "Leotar" (Trebinje) i "Borsa" (Mostar).

Džudaši iz Borse idućeg će vikenda nastupiti na jednom od jačih judo turnira u regiji. Putuju u Kikindu ( Srbija ) na 30. po redu međunarodni judo turnir koji će okupiti uzvanike iz 10-tak zemalja.

foto: cdm.me