Judo klub Borsa iz Mostara najuspješniji klub na prvenstvu Judo saveza Herceg – Bosna

judo borsa u novoj biloj

Natjecanje je održano u sportskoj dvorani "Nova Bila" u Novoj Biloj. Prvenstvo je održano u uzrastima rođenih od 2008. do 1999., a obuhvaćene su kategorije mlađih i starijih dječaka i djevojčica, kadeta (U18) i kadetkinja, juniora (U21) i juniorki.

Prvenstvo je ujedno predstavljalo i kvalifikacije za nadolazeća državna prvenstva.

Odličja su osvojili:

Zlato: Martino Ćorić, Petra Jovanović, Aneta Kraljević, Ivan Nikolić, Ante Tipurić, Petra Čarapina, Petar Ivanišević, Mario Jozeljić (zlato i u konkurenciji starijih), Dragica Zovko, Filip Ivanković, Aljoša Čvoro, Monika Zadro (zlato i u konkurenciji starijih), Josipa Brvenik (zlato i u konkurenciji stariji) i Ana Ujdur (zlato i u konkurenciji starijih).

Srebro: Antonio Kordić, Ana Lasić, Andrea Čarapina, Marko Soldo, Filip Kolobarić, Jozo Zovko, Jure Zovko, Marija Naletilić (srebro i u konkurenciji starijih), Klara Jurić i Ena Galić.

Bronca: Ana Bošnjak, Tara Galić, Robert Halajkijević, Anđela Knezović, Antonio Kordić (konk. starijih), Sara Simić, Fran Zadro, Sara Prkačin, Dragica Zovko, Darian Faletar, Filip Ivanković (konk. starijih), Marino Dugandžić (bronca i u konkurenciji starijih), Marino Ćorić (bronca i u konkurenciji starijih), Filip Soče, Ivan Tošić, Mate Drežnjak, Ana Zovko, Anđela Mršić i Danijel Šutalo.

Napomenimo da je Judo klub "Borsa" na posljednjem državnom prvenstvu za seniore i poletarce iznjedrio nova tri državna zlata, a u ukupnom poretku seniora i seniorki zauzeo je poziciju trećeg kluba u Bosni i Hercegovini kada su u pitanju najozbiljniji uzrasti.