FOTO  JK Neretva: Najbolja ekipa kadeta i juniora u Osijeku

judo neretva u osijeku
Organizator turnira je bio JK Mladost iz Osijeka, a turnir je okupio preko 480 natjecatelja iz CRO, CZE, SRB, HUN, BiH i ROU, a na turniru su nastupile 44 judo ekipe u uzrastu od U8 do U21.

Ovaj turnir je nosio bodove za europsku judo ligu, pa je očekivana jaka konkurencija, a ništa manje nije niti bilo. JK „Neretva" iz Mostara imao je samo 9 natjecatelja, a ukupno je osvojeno 13 medalja (7 zlatnih, 2 srebrene i 4 brončane) i jedan pehar.

Najsjajniji ovaj put bili su Vesna Vukoja, Srđan Ajvaz, Ante Galić, David Pušić i Rade Vranješ koji su ostvarili sve pobjede i tako se zasluženo popeli na najviša pobjednička postolja.

Ostali članovi Neretve su također bili uspješni osvojivši još 2 srebrene i 4 brončane medalje. Pored ovog sjajnog uspjeha klub je još ostvario izuzetan rezultat osvojivši 5. mjesto i ekipni pehar od ukupno 44 judo ekipe, te po broju bodova bili najuspiješnija ekipa kadeta i najuspiješnija ekipa juniora.

Medalje su osvojili:
Zlatne medalje:

- Rade Vranješ -38 kg (U12)
- Srđan Ajvaz -81 kg (2 zlatne medalje, U16 i U18)
- Vesna Vukoja -70 kg (2 zlatne medalje, U16 i U18)
- David Pušić -60 kg (U21)
- Ante Galić -66 kg (U18)

Srebrene medalje:
- Karlo Križanac -50 kg (U18)
- Ante Galić -66 kg (U21)

Brončane medalje:
- David Pušić -60 kg (U18)
- Samuel Matijević -90 kg (U18)
- Zvonimir Smiljanić -73 kg (U21)
- Ivan Jurić -66 kg (U21)

Ovo je bio i posljednji provjerni turnir za kadete pred ekipno natjecanje u Sloveniji za članove mostarske Neretve. Po tko zna koji put u ovoj godini smo bili najbolja ekipa kadeta na različitim natjecanjima i u različitim državama. Galebovi su još jednom pokazali da se mogu nositi sa mnogim preprekama te i ovaj put u Osijeku pokazali kako je prvo mjesto bilo rezervirano baš za Neretvu iz Mostara. Sada nas čeka još dva tjedna priprema i napornih treninga, a onda nastup i ponovno odmjeravanje snaga sa velikim judo silama na prestižnom judo turniru „Koroška Open" a koji se održava u Slovenj Gradecu u periodu od 12. do 15. studenog 2016. godine, kazao je Majo Ćeško, trener JK Neretva iz Mostara.