FOTO  JK Neretva: Izvrstan nastup u jakoj konkurenciji

judo klub neretva

...„5. Austrian Cup 2018" u gradu Puchheim-u gdje je nastupilo 900 natjecatelja iz 17 država i preko 70 judo klubova. Zemlje učesnice na ovogodišnjem turniru su bile: Hrvatska, Ukrajina, Lihtenštajn, Njemačka, Slovačka, Bosna i Hercegovina, Poljska, Francuska, Slovenija, Švicarska, Litvanija, Češka, Mađarska, Rumunjska, Nizozemska, Argentina i Austrija. Pod vodstvom trenera Ćeške, klub je nastupio sa sedam natjecatelja koji su uspjeli osvojiti tri sjajna odličja (zlato srebro i broncu). Obzirom da je konkurencija bila veoma jaka ove medalje nose još veću pažnju.

Zlatna medalja:
• Stjepan Salmanić -46 kg (U14)
Srebrena medalja:
• Srđan Ajvaz -90 kg (U18)
Brončana medalja:
• Rino Vrljić -42 kg (U12)

Najistaknutiji u redovima mostarskog kluba bio je stariji pionir, Stjepan Salmanić koji je u svojoj kategoriji imao 23 protivnika i pored toga zauzeo prvo mjesto. On se istakao u tome uzrastu po izvrsnim ippon-ima protiv Semak David (CZE), Aschab Bagaschew (AUT) i Pfeifenberger Eric (GER) gdje je pokazao dominaciju. U četvrtoj (polufinalnoj) borbi ima za protivnika, Jakub Huvar (CZE) sa kojim je bilo malo teže izaći na kraj, ali Salmanić i tu borbu privodi kraju u svoju korist i tako se direktno plasira u samo polufinale. U finalu ga je dočekao, već stari rival, Ferenc Kriška (HUN) od kojeg je Salmanić posljednji put izgubio odlukom sudaca na Galanta Cup-u u Slovačkoj, ali ovaj put borba je jako kratko trajala i čistim ipponom mostarski judaš završava borbu te izlazi kao pobjednik, čime je ova zlatna medalja imala još veću vrijednost.

Zadovoljan sam postignutim rezultatima iako ostaje žal za još kojom ne iskorištenom prilikom koju smo imali. Naime za dlaku je izmakla medalja našoj jedinoj predstavnici kluba, Andrei Lončar koja je radila uzrast kadetkinja -63 kg. Iako prva godina kadetkinja, vrlo dobro se snašla. Sa dvije pobjede i dva poraza uspjela je biti među prvih pet. Već sljedeći vikend, Lončar i Ajvaz imaju nastup na EU Cup-u za kadete koji se održava u Zagrebu i koji okuplja oko 850 natjecatelja u samo jednom uzrastu-kadeti i kadetkinje, ističe trener Kluba.