FOTO  JK Neretva iz Mostara nastupila u Hrvatskoj i Sloveniji

judo neretva turniri
„Croatia Open" -Split

Na turniru u Saplitu sudjelovalo je oko 250 natjecatelja iz Hrvatske i BiH.

Mostarsku ekipu predvodio je trener Ivan Jurić, te ostvario sjajan rezultat osvojivši sa svojim natjecateljima 16 medalja, od toga 7 zlatnih, 2 srebrene i 7 brončanih .

Pored ovog uspjeha, trener Jurić je imao razloga za dodatno slavlje. Naime, ekipa dječaka do 12 godina je definitvno bila najuspiješnija ekipa na turniru, a u ukupnom plasmanu JK Neretva je osvojila ekipni pehar za četvrto mjesto.

Zlatne medalje osvojili su:
-Lana Tole -25 kg (U10)
-Stjepan Salmanić -42 kg (U12)
-Petra Tole -44 kg (U10)
-Karlo Križanac -50 kg (U12)
-Mak Hadžić -55 kg (U12)
-Karlo Previšič -66 kg (2 medalje)

Srebrene medalje osvojili su:
-Petra Tole -44 kg (U12)
-Sergej Jarendić +55 kg (U12)

Brončane medalje osvojili su:
-Sara Majić -32 kg (U10)
-Stjepan Salmanić -42kg (U14)
-Iva Zovko -44 kg (U10)
-David Brkić -50 kg (2 medalje)
-Filip Zovko -55 kg (U12)
-Luka Đurić -60 kg (U14)

„Koroška Open" - Slovenj Gradec

Judaši JK Neretva, predvođeni trenerom Ćeškom, tri dana su boravili u slovenskom gradu Slovenj Gradecu, gdje su bili sudionici natjecanja na kojem je nastupilo preko 1060 natjecatelja iz 32 države. Države koje su sudjelovale na natjecanju su: HUN, SRB, CRO, SVK, MNE, BUL, BLR, CZE, MKD, LTV, NOR, RUS, UKR, NED, GER, BEL, AZE, KAZ, ALB, KOS, EST, GBR, GEO, MDA, LAT, AUT, SUI, SLO, ROU, POL, ITA, BiH.

Mora se naglasiti kako je većina nabrojanih država, došla u punom sastavu (reprezentativnom) te tako poveli na ovaj turnir najbolje predstavnike svojih država. Mostarski klub je imao samo pet natjecatelja,
U izuzetno jakoj konkureciji jedini plasman ostvario je Srđan Ajvaz koji se borio u konkurenciji mlađih kadeta i to u kategoriji do 81 kg. Sa tri pobjede protiv predstavnika SVK, SLO i SRB i dva poraza od predstavnika ITA i HUN na kraju natjecanja plasirao se na vrlodobro peto mjesto.

Drugi član Neretve koji je ostvario također dobar rezultat je Samuel Matijević u konkurenciji kadeta u kategoriji do 90 kg. On je imao dvije pobjede i dva poraza i tako na kraju zauzeo sedmo mjesto od ukupno 25 natjecatelja.
Članovi Neretve su kasnije nastupili i u ekipnom djelu u sastavu , David Pušić do 60 kg , Ante Galić do 66 kg, Zvonimir Smiljanić do 73 kg, Srđan Ajvaz do 81 kg i Samuel Matijević preko 81 kg. Neretva se našla u grupi sa Mađarskom, Estonijom, Moldavijom i Češkom.

Prvi susret bio je sa reprezentacijom Mađarske, gdje Neretva gubi na 4-1. Potom slijedi drugi nastup protiv reprezentacije Moldavije gdje također gubimo na 4-1. U trećem kolu Neretva ide na izmješani sastav Estonije i Švedske gdje je čitav meč bio skoro izjednačen i na kraju gubitak 3-2. Jedini meč gdje je mostarska Neretva slavila je protiv također nezgodne Češke. Velikim inatom i željom da se dobije barem jedna od ovih jakih reprezentacija, Neretva slavi pobjedom 3-2 i tako zauzima 4 mjesto u grupi.

Moramo istaknuti člana našeg kluba, Davida Pušića koji je u kategoriji do 60 kg u ekipnom dijelu imao je pobjede protiv svih predstvnika suprotnih ekipa.

Veoma sam zadovoljan plasmanom svojih članova, koji su i ovaj put pokazali svoju brobenost i protiv ovako velikih svjetski sila u ovom sportu. Vidjela se velika želja za što boljim plasmanom i ono što me najviše raduje je to da nisu imali nikakvu prepreku niti strah boriti se sa takvim nacijama koje mnogo više ulažu u svoje sportaše i treniraju u mogo bolji uvjetima. Mogu slobodno reći kako su moji natjecatelji samo stekli još jedno ogromno iskustvo i dobili još veću želju za napretkom i ostvarivanju svojih ciljeva. A ovom prilikom još jednom sve čestitke mlađim natjecateljima i treneru Juriću na izvrsnom plasmanu i velikom broju medalja na turniru u Splitu, kazao je trener kluba, Majo Ćeško.