FOTO  JK Neretva: Deset medalja sa 25. Božićnog turnira u Splitu

judo klub neretva

Na turniru je nastupilo preko 400 natjecatelja što je ipak veliki broj obzirom da se radilo o samo 4 uzrasne kategorije, od limača do mlađih kadeta. Zemlje učesnice su bile Hrvatska i Bosna i Hercegovina sa oko 30-tak klubova.

Najboljim u redovima mostarske „Neretve" opet je bio Srđan Ajvaz, ml.kadet do 81 kg, gdje je sve borbe priveo u svoju korist na čiste Ippon-e. Posljednjim nastupom za mlađe kadete Ajvaz je zaključio zlatnom medaljom te tako još jedanput dokazao da se nalazi u samom vrhu svog uzrasta u široj regiji.

U 2016. godini Ajvaz je osvojio pregršt medalja, većinom zlatnih, a razlog je njegova upornost, odličan izbor sparing partnera i velikih prijatelja iz kluba. Uz pomoć trenera i klubskih kolega mišljenja smo da je pred ovim mladim mostarskim sportašem sjajna budućnost. Ajvaz uz sve obaveze, naporne treninge i česta natjecanja ne dozvoljava da ga iznenade školske obaveze, (inače učenik Srednje medicinske škole „Sestre Milosrdnice")pa je i u tom segmentu jako briljantan, ističe se iz Kluba.

Judo klub „Neretva" je nastupio sa 16 natjecatelja, a ukupno je osovjio 10 sjajnih odličja. Osvojene su 4 zlatne, 6 brončanih medalja i 4 peta mjesta.

Neretva je proglašena za najbolju ekipu djevojčica do 10 godina, sa samo tri predstavnice koje su bile sjajne, a to su Sara Majić, Martina Rogić i Iva Zovko.

Zlatne medalje osovjili su:
- Sara Majić -32 kg (U10)
- Martina Rogić -44 kg (U10)
- Karlo Križanac -55 kg (U12)
- Srđan Ajvaz -81 kg (U16)

Brončane medalje osovojili su:
- Iva Zovko -44 kg (U10)
- Sara Majić -32 kg (U12)
- Martina Rogić -44 kg (U12)
- Stjepan Salmanić -42 kg (U12)
- David Brkić -55 kg (U12)
- Hrvoje Knezović +55 kg (U12)

Ovim nastupom nismo još zaključili 2016.g., naime ostaje nam još koji turnir i nadamo se još kojem dobrom nastupu i dobrom provodu, pa onda slijede nagrade za najbolje natjecatelje kluba za ovu godinu, istakao je trener kluba, Majo Ćeško.