Džudistima Borse 16 odličja ovog vikenda

... na spomenuta tri turnira , a medalje su osvojili čak njih jedanaest.

 Braća Franjo i Petar Zadro pobijednici su međunarodnog seniorskog turnira „Croatia OPEN" održanom u Splitu ovog vikenda. Petar Zadro zlato je osvojio u kategoriji do -66 kg, a Franjo Zadro u kategoriji do 73 kg. Borsa je na ovom natjecanju imala još jednog natjecatelja, Petra Logaru, koji se okitio srebrenom medaljom. Zanimljiva činjenica je da su sa samo tri borca, džudaši iz Mostara osvojili 3. ekipno mjesto. Iako su mnogi klubovi imali za desetke više natjecatelja samo su još dva kluba uz Borsu uspjeli osvojiti dva zlata na turniru. Najbolji klub turnira bio je JK Banska Bistrica iz Slovačke.

Druga ekipa „Borse" nastupila je u Sloveniji, točnije Mariboru. Osvojili su osam medalja od kojih su četiri zlatne. Zlatom su se okitili Mario Jozeljić, Jure Zovko, Jozo Zovko, Karlo Tomas. Srebro je osvojio Filip Ivanković, a broncu Ivan Jozeljić.

Mario Jozeljić i Jozo Zovko nisu se zadovoljili samo jednim zlatom, te su svoje zadovoljstvo potražili i među borcima starijim od sebe. Mario je uz dobre partije osvojio drugo mjesto, a Jozo je bio brončani. Džudaši Borse su na ovom turniru u ukupnom plasmanu osvojili 5. mjesto sa četiri zlata, dva srebra i dvije bronce.

Sa jedanaest osvojenih odličja ovog vikenda za Borsu nije bio kraj. Za još jedno zlato ovog vikenda pobrinuo seAmar Maksumić, koje je osvojio u crnogorskom gradu Rožaje. Na spomenutom turniru srebro i broncu osvojio je Vedran Marić, te se medaljom okitio i Rijad Maksumić ( 3. mjesto). „Rožaje 2012" bio je turnir međunarodnog karaktera koji je okupio oko

500 džudaša iz 5 zemalja.

Napomenimo još jednom kako će JK „Borsa" biti organizator 3. međunarodnog judo turnira „Borsa OPEN" slijedećeg vikenda (06.10.2012.) Zemlje koje su najavile dolazak su: Švedska, Makedonija, Albanija, Crna Gora, Nizozemska, Mađarska, Slovenija, Srbija, Hrvatska, BiH.