Članovi mostarske Borse na tri turnira osvojili 31 medalju

13.10.2013

Nakon odlično “odrađenoga” domaćeg turnira “Borsa Open 2013.” na kojem su članovi mostarske Borse osvojili čak 91 medalju i ovaj tjedan su ponovno blistali.

Judoke Borse osvojile su čak 31 medalju. Na tri natjecanja u Vogošći i Nikšiću ponovno su blistali.

U Vogošći u sportskoj dvorani održana su dva natjecanja i to: Državno prvenstvo za seniore U23 na kojem je nastupilo 10 članova Borse, te 13. Međunarodni judo turnir "BiH i Nippon" na kojem je nastupilo 15 članova Borse.

Također osam članova ovoga judo kluba nastupilo je i na natjecanju u Crnoj Gori točnije Nikšiću pod nazivom V. Međunarodni džudo turnir "Trofej Nikšića" u organizaciji Judo kluba "Onogoši" iz Nikšića. Na natjecanju se natjecalo oko 300 judista iz oko 30 judo klubova sa područja Crne Gore, Hrvatske, Albanije, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Na Državnom prvenstvu U23 koje je organizirano u sklopu turnira "BiH i Nippon" nastupilo je deset judoka iz Mostara koji su se na kraju okitili sa četiri medalje. Najuspješniji je bio Petar Zadro koji je u kategoriji -66 kg osvojio zlatnu medalju. Brončanim medaljama sa ovog prvenstva su se okitili Vedran Marić -60 kg, Domagoj Marić -66 kg i Valentina Mihić -57 kg.

Na turniru kojega je otvorio Ambasador Japana u BiH Hideo Yamazaki pod nazivom "BiH i Nippon" nastupilo je 15 judoka Borse koji su se okitili sa 17 medalja. Osvajači medalja na ovom turniru su:

Zlatne medalje:
- Monika Zadro -24 kg
- Marija Naletilić -36 kg
- Ivan Jozeljić -50 kg

Srebrene medalje:
- Sara Prkačin -22 kg
- Dragica Zovko -32 kg
- Antonija Jozeljić -40 kg (dupli start)
- Anđela Jurić -44 kg (dupli start)
- Josipa Bošković +73 kg (dupli start)

Brončane medalje:
- Ana Zovko -32 kg
- Domagoj Jozeljić -34 kg
- Petra Zovko -36 kg
- Ana Ujdur -36 kg
- Antonija Jozeljić -40 kg
- Anđela Jurić -44 kg
- Danica Jurić -63 kg (dvije brončane medalje/dupli strat)
- Josipa Bošković +63 kg

Iz Crne Gore kao što smo prethodno napisali članovi Borse se vraćaju sa još deset osvojenih medalja i to:

Zlatne medalje:
- Josipa Brvenik -36 kg (dupli start)
- Jozo Zovko -50 kg

Srebrene medalje:
- Aljoša Čvoro -34 kg (dupli start)
- Josipa Brvenik -36 kg
- Mia Maksumić -44 kg
- Filip Ivanković -46 kg
- Darijan Faletar -50 kg

Brončane medalje:
- Aljoša Čvoro -34 kg
- Marino Dugandžić -34 kg
- Jure Zovko -46 kg

Sve ukupan broj postignuti medalja članova mostarske Borse ovoga tjedna:

- Zlatnih medalja: 6
- Srebrenih medalja: 10
- Brončanih medalja: 15

Na spomenutnom državnom prvenstvu, na kojem su prisustvovali i ambasadori Japana - zemlje odakle i potječe judo, predsjednik judo saveza BiH dr. Branislav Crnogorac Petru Zadri i glavnom treneru Borse Željku Zadri uručio je plaketu u znak zahvalnosti za izuzetan razvoj judo-a u Bosni i Hercegovini i promoviranju ove države u najboljem izdanju na svijetskoj judo sceni, a povod je 20. godišnjica primanja Bosne i Hercegovine u svijetsku judo federaciju.

Važno je naglasiti da je Judo klub „Borsa" ove godine pružio mogućnost svim zainteresiranim da se upišu u spomenuti klub. Trenutno se upisalo 83 nova člana, a upisi traju do konca ovog tjedna.

loading...