Članovi Judo kluba Borsa iz Mostara uspješni u Sloveniji

20.02.2017
1/2

Iza mladih džudaša mostarske Borse zasigurno je uzbudljiv i vrlo uspješan vikend. Sedamsto km sjeverno od Mostara, u gradiću Ravne na Koroškem (Slovenija) održan je 9. Međunarodni judo turnir Pokal Guštanj u organizaciji Judo kluba Ravne.

Turnir je privukao džudaše iz Hrvatske, Srbije, Poljske, Ukrajine, BiH i Slovenije, a doputovalo je ukupno 38 judo klubova.

Borsa je u mlađim uzrastima uspiješno predstavila grad Mostar i BiH na spomenutom natjecanju. Iz Mostara je otputovalo 7 džudaša, a čak njih 6 okitilo se odličjima. Dan prije natjecanja, Borsu je ugostio Judo klub Duplek iz Maribora te je to bila prigoda za zajednički trening i upoznavanje među vršnjacima dvaju prijateljskih klubova.

Osvajači medalja na Pokalu Guštnja su:
Zlatna medalja:
Robert Halajkijević
Srebrene medalje: Nika Miličević i Tvrtko Slokar
Brončane medalje: Petra Jovanović, Sara Prkačin i Ana Bošnjak.

Podmladak Judo kluba "Borsa" je još jednom uspješno predstavljao klub te tako opet ukazao na to da ide putem svojih predhodnika. Osim kvalitetno odrađenog natjecanja, zajedničkog treninga sa slovenskim klubom, druženja i zabave, mladi Mostarci obišli su znamenitosti Slovenije i susjednih gradića na području Austrije.

Borsaši su do sad nastupili na nekoliko turnira,a posljednji su bili u Češkoj (Češka Trebova) i Samoboru.

loading...