Borsi novih 37 odličja i pehar za najbolji klub na Božićnom turniru

21.12.2015

Džudaši mostarske Borse nastupili su na Božićnom judo turniru u Vitezu i osvojili novih 37 odličja.

"Božićni judo turnir" organiziran od strane judo kluba "Vitez", ove je godine okupio 232 natjecatelja iz 22 kluba. Judo klub "BORSA" Mostar je u sveukupnom poretku zauzeo 1. mjesto sa 101 bodem, dok je drugoplasirani judo klub "FAMOS" imao 60 bodova.

Ovo je ujedno i 14. put ove godine da je judo klub "Borsa" proglašen najboljim klubom na nekom turniru u sveukupnom poretku ili u pojedinačnim uzrasnim skupinama.

Džudaši mostarske Borse nastup su u 2015. godini zabilježili ukupno na 57 turnira u 16 različitih zemalja, od kojih je 3 puta na Europskom prvenstvu ( U18, U21, U23), 6 puta na Europskim kupovima, 2 puta na Svijetskim prvenstvima (U18, U21), 4 puta na Balkanskim prvenstvima ( U 15, U18, U21, SEN), 4 puta na Državnim prvenstvima,a tu su također nastupi i na 38 međunarodnih judo turnira širom Europe, na kojim su natjecatelji Borse osvojili ukupno 573 odličja.

15 natjecatelja Borse ove godine su bili reprezentativci BiH, a čak u 5 od ukupno 12 uzrasnih kategorija, jk Borsa je najbolji klub u BiH, od 70tak registriranih klubova te je na taj način najuspješniji judo klub u državi (za 2015. godinu) u sveukupnom poretku, od najmlađih do seniora, kada su u pitanju državna prvenstva.

Judo klub "BORSA" - poredak na državnim prvenstvima u 2015. godini: 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI KADETKINJA 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI JUNIORKI 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. KADETA 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. KADETA 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. DJEVOJČICA 2. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. DJEČAKA 2. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. SENIORKI 3. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. SENIORA 4. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI SENIORA

Osvajači medalja na "Božićnom turniru" su: ZLATO: Josipa Brvenik (zlato i u konk. starijih), Marija Zelenika, Jozo Zovko, Tomislav Martinović, Petra Zovko, Mirko Zelenika, Ivan Jozeljić, Mario Jozeljić, Domagoj Jozeljić, David Pušić.

SREBRO: Tomislav Martinović (u konk. starijih), Ana Zovko, Karla Zovko, Marija Naletilić, Mirko Zelenika (u konk. starijih ), Sara Prkačin, Mario Jozeljić ( u konk. starijih), Tiho Bevanda (u konk. starijih), Ivana Šarić (srebro i u konk. starijih).

BRONZA: Sara Prkačin (u konk. starijih), Jure Zovko, Ana Zovko (u konk. starijih), Petra Zovko (u konk. starijih), Marija Naletilić (u konk. starijih), Petar Kožul, Nika Miličević, Nikola Rozić ( bronza i u konk. starijih), Tiho Bevanda (u konk. starijih), Filip Kolobarić, Helena Čule (bronza i u konk. starijih), Karlo Tomas, Ivan Jozeljić (u konk.starijih), Luka Turić. 

Napomenimo da je JK Borsa ove godine organizirao i najveću sportsku manifestaciju u BiH organiziranu pod okriljem samo jednog sportskog kluba na kojoj je sudjelovalo 933 natjecatelja i 75 klubova iz 16 zemalja, te je na taj način znatno pridonio turističkom značaju grada Mostara i države BiH. Borsa OPEN "odjekivao" je voljom, marljivošću, gorljivošću, entuzijazmom i svime onim što mladi život nosi u sebi.

loading...