Borsi novih 37 odličja i pehar za najbolji klub na Božićnom turniru

judo klub borsa

"Božićni judo turnir" organiziran od strane judo kluba "Vitez", ove je godine okupio 232 natjecatelja iz 22 kluba. Judo klub "BORSA" Mostar je u sveukupnom poretku zauzeo 1. mjesto sa 101 bodem, dok je drugoplasirani judo klub "FAMOS" imao 60 bodova.

Ovo je ujedno i 14. put ove godine da je judo klub "Borsa" proglašen najboljim klubom na nekom turniru u sveukupnom poretku ili u pojedinačnim uzrasnim skupinama.

Džudaši mostarske Borse nastup su u 2015. godini zabilježili ukupno na 57 turnira u 16 različitih zemalja, od kojih je 3 puta na Europskom prvenstvu ( U18, U21, U23), 6 puta na Europskim kupovima, 2 puta na Svijetskim prvenstvima (U18, U21), 4 puta na Balkanskim prvenstvima ( U 15, U18, U21, SEN), 4 puta na Državnim prvenstvima,a tu su također nastupi i na 38 međunarodnih judo turnira širom Europe, na kojim su natjecatelji Borse osvojili ukupno 573 odličja.

15 natjecatelja Borse ove godine su bili reprezentativci BiH, a čak u 5 od ukupno 12 uzrasnih kategorija, jk Borsa je najbolji klub u BiH, od 70tak registriranih klubova te je na taj način najuspješniji judo klub u državi (za 2015. godinu) u sveukupnom poretku, od najmlađih do seniora, kada su u pitanju državna prvenstva.

Judo klub "BORSA" - poredak na državnim prvenstvima u 2015. godini: 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI KADETKINJA 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI JUNIORKI 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. KADETA 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. KADETA 1. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. DJEVOJČICA 2. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. DJEČAKA 2. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. SENIORKI 3. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI ML. SENIORA 4. MJESTO U BIH U KONKURENCIJI SENIORA

Osvajači medalja na "Božićnom turniru" su: ZLATO: Josipa Brvenik (zlato i u konk. starijih), Marija Zelenika, Jozo Zovko, Tomislav Martinović, Petra Zovko, Mirko Zelenika, Ivan Jozeljić, Mario Jozeljić, Domagoj Jozeljić, David Pušić.

SREBRO: Tomislav Martinović (u konk. starijih), Ana Zovko, Karla Zovko, Marija Naletilić, Mirko Zelenika (u konk. starijih ), Sara Prkačin, Mario Jozeljić ( u konk. starijih), Tiho Bevanda (u konk. starijih), Ivana Šarić (srebro i u konk. starijih).

BRONZA: Sara Prkačin (u konk. starijih), Jure Zovko, Ana Zovko (u konk. starijih), Petra Zovko (u konk. starijih), Marija Naletilić (u konk. starijih), Petar Kožul, Nika Miličević, Nikola Rozić ( bronza i u konk. starijih), Tiho Bevanda (u konk. starijih), Filip Kolobarić, Helena Čule (bronza i u konk. starijih), Karlo Tomas, Ivan Jozeljić (u konk.starijih), Luka Turić. 

Napomenimo da je JK Borsa ove godine organizirao i najveću sportsku manifestaciju u BiH organiziranu pod okriljem samo jednog sportskog kluba na kojoj je sudjelovalo 933 natjecatelja i 75 klubova iz 16 zemalja, te je na taj način znatno pridonio turističkom značaju grada Mostara i države BiH. Borsa OPEN "odjekivao" je voljom, marljivošću, gorljivošću, entuzijazmom i svime onim što mladi život nosi u sebi.