Borsa treća na seniorskom U23 državnom prvenstvu, uspjeh i sa natjecanja u Crnoj Gori i Bugarskoj

petar zadro

... u Vogošći, na turniru „Kup Nikšića“ pod organizacijom Judo kluba „Onogošt“ te na Međunarodnom judo turniru u Sofiji u Bugarskoj.

Borsa je ukupno osvojila 21 odličje, a kad taj zbroj pridodamo osvojenim odličjima prošlog tjedna to ukupno iznosi 81 odličje u samo 7 dana.

Na prvenstvu države do 23 godine koje je održano u Vogošći, medalje za Borsu su osvojili:
Zlatna medalja: Petar Zadro (prvak države)
Srebrena medalja: Amar Maksumić
Brončane medalje: Rijad Maksumić, Domagoj Marić, Josipa Bošković i Mia Maksumić.

Na turniru u Nikšiću nastupilo je 25 klubova iz 5 država: Hrvatske, BiH, Srbije, Makedonije i Crne Gore. Natjecalo se oko 200 natjecatelju, a za Borsu su medalje osvojili:

Zlatna medalja: Lana Rozić,
Srebrene medalja: Antonija Jozeljić, Jozo Zovko (srebro i u konkurenciji starijih), Lana Rozić (dupli
start).
Brončane medalje: Antonija Jozeljić (dupli start), Jure Zovko (srebro i u konkurenciji starijih), Stjepan
Salmanić.

Borsa se ovog vikenda nastupila i u Bugarskoj, točnije Sofiji, na Međunarodnom judo turniru koji je okupio 6 zemalja, i to: Rusiju,Rumunjsku, Makedoniju, Srbiju, Bugarsku i BiH.

Najuspješniji je bio Mario Jozeljić osvojivši na ovom turniru dvije zlatne medalje, u svojoj konkurenciji i u konkurenciji starijih od sebe. Zlatna je bila i Josipa Brvenik u kategoriji ml. djevojčica dok se u kategoriji starijih djevojčica okitila brončanim odličjem.

Marino Dugandžić i Aljoša Čvoro na ovom su se turniru okitili brončanim odličjima, dok su Ivan Jozeljić i Darijan Faletar izgubili u borbi za medalju.

Možemo zaključiti da Borsa „vlada" u svim uzrasnim kategorijama, od najmlađih do najozbiljnijih natjecatelja, tako je i na ovom državnom prvenstvu za ml. seniore „Borsa" zauzela 3. mjesto ekipno od ukupno 70 judo klubova koliko ih je registrirano u JSBiH.

Kada govorimo o najuspješnijim judo klubovima BiH to su zasigurno JK „Borsa" iz Mostara, JK „Bosna" Sarajevo, JK „Famos" Istočno Sarajevo koji se na svim državnim prvenstvima, bez konkretnijih konkurenata, međusobno bore za sam vrh.