36 zlata za Hercegovac u proteklom periodu

27.02.2017
1/3

Početak nove natjecateljske sezone za Judo klub Hercegovac krenuo je fantastično. U proteklom periodu, točnije u mjesecu Veljača, judaši najstarijeg mostarskog judo ...

... kluba ostvarili su zavidne rezultate na 3 međunarodna natjecanja održana u Laktašima 11.02. zatim u Splitu 18.02. i na posljednjem turniru u Trebinju 25.02. koji je ujedno i posljednji turnir na kojemu će članovi ovog kluba nastupiti u ovom mjesecu.

Ukupno je osvojeno čak 57 medalja od kojih nevjerojatnih 36 zlata, 9 srebrenih, i 12 brončanih medalja.

LAKTAŠI

„U Laktašima, koji slovi za jedan od najjačih natjecanja u Bosni i Hercegovini smo uzeli skoro pola ukupnih nagrada koje je organizator dijelio i to: Pehar za najbolju ekipu dječaka do 11 godina, pehar za najbolju ekipu djevojčica do 11 godina, pehar za osvojeno treće mjesto u ukupnom poretku, a naši Nera Prce, Rino Vrljić i Andrea Lončar su proglašeni za najbolje borce u svom uzrastu na cijelom natjecanju. Na ovom turniru ukupno smo uzeli 15 medalja, od čeka 10 zlatnih, 3 srebrene i 2 brončane medalje."

SPLIT

Na natjecanje u Splitu smo poveli kombiniranu ekipu od onih kojima je ovo početak natjecateljskih voda do onih koji su neko vrijeme izbivali sa strunjača radi raznih remetećih faktora. Pokazalo se kao pun pogodak jer smo upravo na ovom turniru uzeli najveći broj medalja ali i najviše zlata od sva tri spomenuta turnira. Konačna bilanca je 16 zlata, 3 srebrene i 5 brončanih medalja. Ova brojka bila bi i veća da se naši nisu nemali broj puta nalazili i u finalima ali i borbama za brončana odličja. Na ovom natjecanju smo zauzeli prvo mjesto u ukupnom plasmanu ostavivši drugoplasirani JK Student Split, koji je već 20-ti put u nizu najbolja seniorska ekipa Hrvatske, ogromnih 38 bodova."

TREBINJE

Posljednje natjecanje održano proteklog vikenda u Trebinju smo opet bili najbolja ekipa u ukupnom plasmanu. Rezultat od 10 zlatnih, 3 srebrene i 5 brončanih medalja nam je bio dovoljan da se popnemo na najvišu stepenicu. Opet, po ko zna koji put smo bili i najbolja ekipa dječaka i djevojčica do 11 godina i to uvjerljivom bodovnom razlikom.

Nastavljamo dalje, nadamo se, u istom ritmu te već slijedećeg vikenda nastupamo na međunarodnom judo turniru u Samoboru koji će okupiti preko 800 natjecatelja i na seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine koje će se održati u subotu", rekao je jedan od trenera u klubu Mile Brkić.

Suradnja sa „USŠ Sport Talent Mostar"
„Ovom prilikom bih istaknuli kako već 3 godine imamo uspješnu suradnju sa Univerzalnom školom sporta Sport Talent iz Mostara, te kako dječake i djevojčice za koje tamošnji treneri smatraju da imaju potrebne predispozicije za bavljenjem judom usmjeravamo upravo u naš klub.

Ovakvim načinom suradnje smo dobili i prvaka države Maria Novaka ali i neke nove nade poput Rina Vrljića koji je u Laktašima uzeo nagradu za najboljeg borca u svom uzrastu, Niku Zovko koja je ovaj mjesec uzela 4 zlatne medalje i Ivana Miličevića koji u posljednjih godinu dana ne zna za poraz ali i mnoge druge dječake i djevojčice.

Roditelji su prepoznali ovaj projekt te iz dana u dan sve više pokazuju interes za naš klub ali i judo sport uopće", izjavio je predsjednik Hercegovca Marko Zrimšek.

Sve osvajače medalja kao i pojedinosti o turnirima i ostalim aktivnostima kluba možete pratiti i na facebook stranici „Judo klub Hercegovac Mostar."

loading...