SOLO IGRAČ Dodik će na kongresu Nesvrstanih ići u ime Republike Srpske, a ne BiH

Milorad Dodik u Mostaru
Hercegovina.info

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik sudjelovat će na kongresu Nesvrstanih, koji počinje danas u Beogradu povodom obilježavanja 60 godina od osnivanja Pokreta nesvrstanih.

Iz njegovog ureda najavljeno je da će Dodik imati i više bilateralnih sastanaka sa službenicima zemalja sudionika ovog dvodnevnog skupa.

Dodik je izjavio da će na marginama Kongresa sugovornike upoznati o situaciji u BiH s pozicije predstavnika srpskog naroda, odnosno Republike Srpske u Predsjedništvu BiH.

"Neću ovdje iznositi stavove Predsjedništva BiH jer nisam ni došao u toj poziciji. Nisam šarlatan kao što su Džaferović i Komšić koji se pokušavaju lažno predstavljati, ja se ne predstavljam lažno", rekao je Dodik.

On je ponovio da u Beogradu nije u ime Bosne i Hercegovine.

"Na ovaj kongres smo pozvani sva trojica posebno. Oni su rekli da neće, evo ja sam tu, ali ja neću govoriti u njihovo ime, kao što oni znaju otići u UN ili bilo gdje pa pričaju kao da to govori BiH, što je lažno predstavljanje do mjere bezobrazluka da se ignorira dva naroda - Srbe i Hrvate", naveo je Dodik.

Na Kongresu, čiji su domaćini Srbija i Azerbejdžan, očekuje se sudjelovanje nekoliko predsjednika i premijera, šefova diplomacija i brojnih delegacija, navodi RTRS.