SJEĆATE SE DJEČAKA? Maleni 4-godišnjak je prije dvije godine rastužio svijet, borio se i pobijedio leukemiju

SJEĆATE SE DJEČAKA? Maleni 4-godišnjak je prije dvije godine rastužio svijet, borio se i pobijedio leukemiju

Mama koja je 2019. objavila srceparajuću fotografiju svoje kćerke koja tješi brata nakon kemoterapije podijelila je veliku novost.

Beckettu Burgeu u travnju 2018. dijagnosticirana je akutna limfoblastična leukemija. Na fotografiji objavljenoj godinu dana kasnije tada četverogodišnjeg Becketta tješi sestrica Aubrey (5), dok on povraća nad WC školjkom nakon kemoterapije.

Kaitlin je sada objavila da se Beckett vratio u školu, nakon što je prošlog tjedna pozvonio zvoncem i tako označio kraj kemoterapije.

“Ušao je njegov onkolog i rekao: ‘Nema više kemoterapije – gotovi smo. Riješili smo se svega.’ Beckett je bio šokiran. Lice mu se ozarilo, bio je to gorko-sladak trenutak. Mislite da ćete biti sretni, ali sad se to čini zastrašujućim jer ne možete više ići na kemoterapiju, koja djeluje kao uvjerenje da će se rak držati podalje”, rekla je Kaitlin.

Majka ističe da je njezina kćerka imala velik utjecaj na brata i pomogla mu da prebrodi opaku bolest.

“U njoj je vidio majčinski lik, ali sada je postao neovisniji. Kad god mu Aubrey pokuša pomoći, inzistira na tome da će nešto učiniti sam. Sad se mogu igrati normalno kao ostali braća i sestre”, dodaje Kaitlin.

Ali nije uvijek bilo tako. Beckett je odmah nakon dijagnoze proveo mjesec dana u bolnici, a o Audrey je brinula baka. Najmlađa kćerka Chandler živjela je kod ujaka.


Kad se Beckett vratio iz bolnice, bio je slab, smršavio je i nije mogao hodati. Aubrey nije bila sigurna kako se nositi s tom situacijom. Htjela se igrati s bratom, ali on nije mogao. Nije joj bilo jasno zašto je stalno pospan i često ide u kupaonicu. Činilo joj se da je stalno bolestan, a nikad nije bio bolestan.

“Nije znala što se događa, ali joj je bilo jasno da nešto nije u redu. Pomagali smo joj da to prebrodi”, kaže majka.

Aubrey je ubrzo željela znati sve o lijekovima i medicinskoj opremi svog brata. Roditelji su joj objasnili da je bolestan, da je riječ o bolesti koja se ne može pokupiti u školi, vrtiću ili u parku, da se ne može spriječiti i da se njoj neće dogoditi.

Djevojčica je postala bratu podrška. Bila je uz njega, a pomaže mu i danas.

“Još uvijek se malo muči. Posljedica kemoterapije je bol u nozi, ali sve u svemu je sretan”, zaključila je majka.