ŠIROKI BRIJEG U pretresu kuće čuvara u KPZ Mostar pronađena marihuana i oružje

Oružje
MUP ŽZH

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su dana 12.11.2022. godine po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu, izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice, pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M.(32) iz mjesta Biograci, Široki Brijeg.

Prilikom pretrage pronađena je i izuzeta zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.

Imenovani I.M. je u bijegu, a po pronalasku istog biti će lišen slobode od strane policijskih službenika PU Široki Brijeg, te ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo iz čl.238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kazneno djelo iz čl.371 KZ F BiH Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Po kompletiranju predmeta protiv imenovanog I.M.(32) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenim gore navedenim kaznenim djelima.

Radi se o čuvaru u KPZ Mostar potvrđeno nam je iz Tužiteljstva ŽZH.

"Po prethodnom odobrenju postupajućeg tužitelja Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Josipa Aničića i Naredbi o pretrazi izdanoj od strane Općinskog suda u Širokom Brijegu, policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg zajedno sa policijskim službenicima SKP MUP- ŽZH su dana 12.11.2022.godine u mjestu Biograci, Široki Brijeg izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi I.M. (1990) zatvorski čuvar zaposlen u KPZ Mostar i tom prilikom u unutrašnjosti kuće pronašli veću količinu zelene suhe biljne materije koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa "Marihuana" , više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te više komada streljiva različitog kalibra za automatsko i lovačko oružje", rekla je za Hercegovina.info Petrunjela Matijević, viša stručna suradnica i službenica za odnose s javnošću Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.