SIGURNA DRŽAVA Uhićeni pripadnik OSA-e i Granične policije, članovi su organiziranog kriminala

Tužiteljstvo BiH,osa,granična policija

U okviru akcija "Transporter" i "Storage" koju provode policijski službenici Ministarstva unutarnjih poslova RS pod nadzorom Tužiteljstva BiH, na području Bosanske Gradiške i Banje Luke, uhićeni su Srđan Rađević, Robert Radonjić, Davorin Popović i Miloš Lukajić, saznaje portal "Avaza". 

Kako je ranije objavljeno, Robert Radonjić, je pripadnik OSA-e BiH. Pored njega uhićen je i Miloš Lukajić, pripadnik Granične policije BiH. Oni su uhićeni zbog odavanja tajnih podataka.Također, oni se dovode u sumnju da su pripadnici grupe Bojana Cvijetića, bivšeg savjetnika Dragana Mektića. 

Iz MUP-a RS je priopćeno da su spomenute osobe zbog osnova sumnje u proteklom vremenskom razdoblju kao članovi organizirane kriminalne grupe izvršili kaznena djela „organizirani kriminal“, „neovlašteni promet opojnim drogama“, „nedozvoljeni promet akciznih proizvoda“, „odavanje tajnih podataka“ i KD “zlouporaba položaja ili ovlasti“.

U tijeku su pretresi lokacija koje koriste osumnjičene osobe, a oni će nakon kriminalističke obrade biti provedeni u Tužiteljstvo BiH.