FOTO/VIDEO  Mostarka Anita Šunjić predstavila novu pjesmu

anita šunjić, pjesma
Kompletna produkcija pjesme je napravljena u studiju Muzičke produkcije BHRT. Stilski je u pitanju kolaž više muzičkih utjecaja i žanrova, a fokus je stavljen na jaku pop muzičku atmosferu koju sačinjavaju sadržajne melodije, tekstovi i aranžmani.

Od prvog dana Anitinog života, sve se svodilo na muziku. Svoje prve kompozicije stvarala je već u šestom razredu osnovne škole, ali to je ostalo samo za uspomenu. Od 2006. godine počinje tzv. profesionalno bavljenje muzikom. Nastao je bend Venus u kojem je uz sviranje i pjevanje radila i kao autor pjesama kao što su: „Sutra budi u pravu", „Možda", „Sjene" itd. Vrijeme Venusa trajalo je 5 godina. Nakon mnoštva festivala i koncerata u našoj i u okolnim državama (Banja Luka Rock Open Air, Demofest Banja Luka, West Hercegovina Fest, Rat bendova, Brodski Rock kamp, itd.), nastupa u Sloveniji i Francuskoj.

Anita se odlučila okušati u samostalnom autorskom radu u 23. godini života. Autor je tekstova, muzike, aranžmana, i autor je svog sna kako voli da kaže. Nakon prijave u projekat Domaće note Muzičke produkcije BHRT-a, odabrana je za snimanje zvaničnog singla za istoimenu labelu.

DL