Šokantno otkriće što muškarce zabrinjava u krevetu

21.02.2015

Nije velika novost da je veličina penisa velika stvar za krhki muški ego. No postoje i druge mjere koje zabrinjavaju muškarce tijekom seksa, a nikad ne biste pogodili jednu od najvećih.

A to je: količina sjemena koju ejakuliraju tijekom orgazma.

Da, ovo je bio predmet malog istraživanja koje je upravo objavljeno u časopisu za seksualnu medicinu, a u kojem je otkriveno da muškarci vole pretjerivati o tome koliko mogu 'izbaciti' van iz sebe, s tim da smatraju da to pokazuje koliko su seksualno zadovoljni.

U istraživanju je sudjelovalo 70 muškaraca koji su morali odgovarati na pitanja što misle koliko sjemena proizvode, je li se količina promijenila s godinama, te koliko su zadovoljni s proizvedenom spermom. Rezultati su pokazali da su muškarci prilično pretjerali sa zamišljenom količinom, a koliko su mislili da izbace sjemena imalo je važnu ulogu u tome koliko su bili seksualno zadovoljni.

Ono što nam nije jasno jest zašto muškarci vjeruju da više sjemena znači i da su bolji ljubavnici. Dio tog stava povezan je s mišljenjem da je veće - bolje, tvrdi seksualni terapeut Ian Kerner, autor knjige 'She Comes First'. No djelomično je uzrokovano i načinom na koji pornografija oblikuje muško mišljenje o tome što je normalno, a što nije. "Susrećem puno muškaraca koji se brinu da ne ejakuliraju dovoljno", kaže Kerner i dodaje: "Taj strah bazira se na očekivanjima koje su stekli gledajući porniće, gdje muškarci kao da proizvode jako puno sjemena, što je često lažno."

Inače, prosječna količina sjemena koju muškarac ejakulira je trećina žličice, sve do malo više od žličice. A ta količina ovisi o više čimbenika, primjerice koliko je vremena prošlo od posljednje ejakulacije i koliko je muškarac star (kako stari, muškarac proizvodi sve manje sperme). No količina sjemena nema nikakve veze sa seksualnom izdržljivosti, ističe Kerner.

Z.B.S. / womenshealthmag.com

loading...