Partner vas je prevario? Ovih 6 stvari nikada nemojte napraviti!

prevara

1. Ne pokušavajte se osvetiti

Vrijeđanje partnera na društvenim mrežama, oštećivanje imovine, spavanje s drugim muškarcem - sve su to ideje koje padnu napamet prevarenoj osobi. No, destruktivno ponašanje samo će stvoriti dodatne probleme, pokušajte kontrolirati ljutnju i razmisliti o dugoročnim posljedicama.

2. Nemojte pasti u depresiju

Nakon prekida normalno je da ćete puno plakati, posebno nakon duže veze, ali nemojte dozvoliti da vas situacija povuče u potpunu depresiju. Iako je sama pomisao na gubitak voljene osobe zastrašujuća, pokušajte to gledati kao novi početak i zdravije se oporavite.

3. Ne glumite žrtvu

Naravno da ne zaslužujete da vas netko prevari, ali ne trebate se samosažalijevati. Osjećat ćete se još gore, past će vam samopouzdanje i nećete biti produktivni u ostalim dijelovima života.

4. Ne ignorirajte situaciju

Mogli biste jednostavno ignorirati partnerovu nevjeru, ali taj problem ostat će u odnosu. Veza će postati nestabilna, pa pitajte sve što vas zanima. Saznajte zašto je došlo do prevare i odlučite želite li iznova graditi vaš odnos

5. Ne pokušavajte se vratiti u stari odnos

Nažalost, vaš brak ili veza sada su promijenjeni. Ne očekujte da se možete vratiti u prijašnji odnos i uživati u njemu kao da se ništa nije dogodilo. Radije se fokusirajte na ispunjeniju vezu i učite ne lošim lekcijama. Umjesto da se zamarate prošlošću, pokušajte otvoriti novo poglavlje, pa i s novim partnerom.

Uvijek možete pokušati ići na savjetovanja ili terapije za parove. Dobit ćete razumijevanje za novonastale situacije i naučiti boriti se s osjećajem krivnje, srama ili tuge. Odlučite li otići iz veze, barem ste si pokušali razjasniti situaciju.

6. Ne brzajte period oporavka

Ne možemo znati koliko će trebati da prebolimo prekid i ne postoji ispravan recept. Period oporavka, kao i život, proći će s vremenom i postupno biti bolji. Ne stvarajte si pritisak da morate nekoga preboljeti. Razgovarajte s drugima i pokušajte sami sa sobom shvatiti što se događa.

Izvor: vecernji.hr