LUKAVI PREVARANT IZ BiH Na društvenim mrežama se predstavljao kao žena, te uzimao novac od zaljubljenog muškarca

Lažno predstavljanje
Ilustracija

Policija tereti B.S. iz Milića da je prevario Fočaka R.N. kojem se putem društvenih mreža predstavljao kao žena navodeći ga da mu uplati oko 3.500 maraka.

Službenici Policijske uprave Foča su Okružnom javnom tužiteljstvu Trebinje podnijeli izvještaj protiv B.S. zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prevara.

"Osumnjičeni se osobi R.N. na društvenoj mreži i aplikacijama na mobilnom telefonu lažno predstavljao koristeći profil ženske osobe" navode iz PU Foča.

Nakon što je dao lažne podatke o sebi, prihvaćao je, a potom i zahtijevao novac koji je oštećeni R.N. i uplaćivao putem telefonske elektronske dopune.

Taj novac je osumnjičeni poslije toga prebacivao na kladioničarske račune sa kojima je dalje raspolagao.

"Na ovaj način je osumnjičeni pribavio za sebe ili drugog protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 3.500  maraka", piše u priopćenju.

Policija apelira na građane da  budu oprezni na društvenim mrežama, da obraćaju posebnu pažnju na prihvaćanje prijatelja i određenih aplikacija te da ne uplaćuju novac niti dopune putem mobilnih telefona nepoznatim neprovjerenim osobama, da provjere određene podatke, te da vode računa o osobnoj zaštiti na internetu  da ne bi postali žrtve.

"Također apeliramo da je potrebno poduzeti i sve mjere na svojoj zaštiti i zaštiti svojih računa. Dupla autentifikacija prilikom postupanja, primanje obavijesti  ukoliko se njihovom računu pristupa sa novog uređaja i slično", navode iz policije.