Zašto muškarci vole ženske grudi?

... majke i djeteta, a ostaje "aktivan" i u kasnijoj životnoj dobi.

- Novorođenče na različite načine dotiče i stimulira majčine grudi. To potiče lučenje hormona oksitocina, koji zatim potiče mišiće u grudima da istisnu mlijeko. No, on ima i druge učinke: uzrokuje majčinu fokusiranost na bebu pa zato im djeca postaju najvažnija stvar na svijetu - smatraju psihijatar Larry Young i novinar Brian Alexander koji su razvili ovu novu teoriju. Smatraju da je dojenje za bebu vrlo ugodno iskustvo i zbog toga ga ona želi ponoviti. To stvara neraskidive veze koje traju cijeli život.

- Partner, kada stimulira ženine grudi, proizvodi istu seriju kemijskih reakcija kao i dojenje - zaključuju autori koji smatraju da je muška fascinacija "nesvjesni prirodni poriv" koji stvara privrženost.

Navode i da je opsesija grudima "čudna stvar" u prirodi jer su muškarci jedini mužjaci u životinjskom svijetu koji su opsjednuti njima u kontekstu seksualnosti. Dodiruju ih ili oralno stimuliraju kao dio seksualnog čina. Isto tako, opovrgnuli su teoriju da je punije žensko tijelo, a time i grudi, znak da je žena fizički spremna brinuti se o djetetu te da su grudi vizualna zamjena za stražnjicu i zato se smatraju tako privlačnima.

- Dečki ne uče u parku da su grudi nešto što bi ih trebalo zanimati. To je biološki uvjetovano i duboko usađeno u naš mozak. Rezultati pokazuju da, kad god se nađemo pred grudima ili čak predmetima koji su s njima povezani (poput grudnjaka), češće donosimo loše odluke - piše za Huffingtonpost Larry Young, jedan od autora knjige "The Chemistry Between Us: Love, Sex and the Science of Attraction" u kojoj objašnjava nove spoznaje.