Volonterka vratila 2.500 eura koje je slučajno našla u humanitarnoj pomoći

Novac, volonterka, volonteri
Devetnaestogodišnja volonterka čačanskog Crvenog križa Suzana Vukić vratila je 2.500 eura vlasniku koje je našla prilikom prijema humanitarne pomoći za pomoć ugroženim poplavama u Partizanovom magacinu u Čačku

Zajedno sa ostalim volonterima, Suzana je radila na prijemu humanitarne pomoći za pomoć ugroženom stanovništvu.

- Ja i još dvadesetak volontera razvrstavali smo u magacinu garderobu koja je pristizala i slagali je na gomile. U vreći u kojoj se nalazila kesa sa ženskim stvarima vidjela sam manju kesu i mislila sam da je riječ o vlažnim maramicama. Međutim, kada sam je otvorila vidjela sam štednu knjižicu sa svežnjem novčanica. Radilo se o ogromnoj svoti novca. Nisam ni pokušala da brojim jer me je uhvatila panika. Prosto sam blokirala i samo sam željela da se što prije oslobodim para. Odmah sam pozvala koordinatorku - priča ova maturantkinja Mašinsko prometne škole u Čačku.

Kada je novac prebrojan ustanovljeno je da se radi o 2.550 eura. Knjižica se vodila na jednu ženu iz Čačka. Pozvana je policija, kojoj je predat novac, a na osnovu podataka iz dokumenta pronađeni su potomci vlasnice štedne knjižice, pošto ona više nije među živima.

Suzana kaže da se nijednog trenutka nije dvoumila što će uraditi sa pronađenim novcem.

- Kroz glavu mi je odmah prošlo da se najvjerovatnije radi o ušteđevini koju je neko ostavio za crne dane. Znam da živimo u teškim vremenima i da neko možda ne bi ovako postupio. Ja se nisam dvoumila ni sekunde, taj novac nije moj i treba da ode onom ko ga je zaradio. Ako vlasnik bude želio da jedan dio svote donira u humanitarne svrhe, neka to i učini - navodi Suzana Vukić, koja nije željela da uzme ponuđeni nagradu za pronalaženje novca.

blic.rs