Veza nakon prevare: Kako ponovno vjerovati nekome?

razvod - svađa
Ako je bivši dečko bio nevjeran, kako znati da i novi dečko neće napraviti istu stvar? Stručnjakinja za veze dr. Laurie Moore kaže da se od prevare možemo oporaviti u ova 4 koraka.

Nauči nešto iz stare veze

Veza koja je završila zbog prevare ne mora biti samo tužna - može biti i poučna. Prevarena žena nikad nije kriva za ponašanje svog bivšeg dečka, ali ta ista prevarena žena u novoj vezi može biti opreznija. Možda si previše otkrila prerano, možda imaš previše povjerenja i ignoriraš znakove prevare, možda jednostavno biraš krive frajere. U svakom slučaju, prošla ti veza može pomoći da u novoj prepoznaš znakove i postaviš se drugačije.

Razmisli o svojim osjećajima


Ako ti se čini da ne možeš vjerovati svom dečku, razmisli imaš li za to stvaran razlog ili je stvar u tome da imaš traume zbog prošle veze. Ljubomora može uništiti vezu, a ako osjećaš ljubomoru i nepovjerenje, važno je znati otkuda to dolazi.

Budi sigurna da si preboljela prošlu vezu

Nova veza može itekako patiti ako si u nju prenijela osjećaje iz stare, pogotovo ako je riječ o vezi u kojoj si bila prevarena. Prije nego što možeš započeti novu, zdravu vezu, moraš biti sigurna da si se riješila većine negativnih osjećaja koje nosiš iz stare veze.

Postavljaj pitanja

Ako je osjećaj da ne možeš vjerovati dečku prisutan zbog nečega što je on napravio, nemoj se ustručavati postaviti prava pitanja. U novoj vezi uvijek pokušavamo ocijeniti je li osoba s kojom smo stvarno vrijedna povjerenja ili nije. Razmisli jesi li ti ta koja unaprijed odlučuje da je tvoj novi dečko zaslužio povjerenje ili je stvarno to sam dokazao. Ako imaš naviku dovršavanje njegovih rečenica i uvjeravanja same sebe da je dobar, moguće je da će te razočarati.

index.hr