Seks skandal trese Sloveniju

...čije su usluge koristili ugledni poslovni ljudi i neki političari, među njima i bivši premijer Anton Rop, tvrdi slovenski portal Požar Report.

Tabloid je tvrdnje o prirodi salona Urške Čepin, za koji tvrdi da je imao oko 200 klijenata, potkrijepio videosnimkom njezine seanse s jednim starijim muškarcem.

Snimke su ovih dana procurile u javnost. Navodno ih je jednom slovenskom portalu dala bivša Urškina prijateljica s kojom se posvađala. Slovenska javnost bruji o dugom popisu 'starleta na poziv'.

Korisnik usluga sa snimke rekao je svojoj 'maserki' kako je i on čovjek na visokom položaju. Zbog godišnjeg odmora, već je neko vrijeme nedostupan.

Izvor koji je objavio snimke, tvrdi kako se za novac Urška našla u zagrljaju brojnih slovenskih političara, među kojima je i jedan premijer, no nije rečeno koji. Slovenska javnost bruji o razuzdanim zabavama visokih slovenskih dužnosnika. Iznosi koje su plaćali starletama, prelaze prosječna mjesečna primanja.

Urškine usluge navodno je koristilo više od 200 poznatih klijenata. O kome je riječ, tek bi se moglo saznati. Cijelu situaciju, Urška je kratko komentirala na Facebooku. Napisala je 'život više nema smisla'.

Starleta tvrdi da joj je netko stavio nešto u piće i da se ne sjeća ničega, a slovenski portali spekuliraju da je snimku prodala (navodno i snimila) bivša kolegica s kojom se Urška posvađala.

Optužbe protiv Ropa temelje se pak na izjavama anonimne maserke iz Urškina salona, predstavljene samo imenom Marjeta B., a koja insinuira da se tamo masirao i jedan od sinova opozicijskog lidera Zorana Jankovića.

Rop, danas potpredsjednik EIB-a u Luksemburgu i član Socijalnih demokrata, poručio je da je riječ o glupostima, a tvrdnje Požar Reporta nazvao je "WC novinarstvom na koje potegne vodu". Riječ je inače o tabloidu koji ljevičari optužuju za sklonost slovenskoj desnici i koji je poznat po objavljivanju priča sumnjive točnosti, iako su se neke pokazale i točnima.

Mainstream mediji o aferi uglavnom šute, a desničari insinuiraju zbog toga što im je draža ljevica. No, Marko Milosavljević, stručnjak za medije s Odsjeka za novinarstvo pri Fakultetu za društvene znanosti, kaže da nije siguran da je riječ o ideološkim razlozima, nego o tome jesu li informacije Požar Reporta točne i je li to što su političari navodno u salonu radili kršenje zakona.

„Kad je riječ o tabloidima, svi su kriteriji tu: seks, prostitucija, celebrity. Za ozbiljne medije glavno je pitanje stoje li te informacije. Ako stoje, onda se može očekivati da će se novinari držati istih kriterija kao i kod Silvija Berlusconija", rekao je za Jutarnji list, ali i dodao da ne vjeruje da urednici ignoriraju tu temu zbog političkih afiniteta.

"Može biti riječ o njihovu etičkom stavu ili tome da se radi o delikatnim temama prema kojima se ponašamo kao prema tabu temama jer se smatra da je to privatna stvar pa se ignoriraju", rekao je Milosavljević.