Patricia Prskalo, mlada modna dizajnerica iz Čitluka

Patricia Prskalo, moda, moda i ljepota
...a zahvaljujući razmjeni studenata prošle godine je boravila u Beču gdje je stjecala nova znanja, a okušala se i na prošlogodišnjem Sarajevskom Fashion Week-u , gdje je predstavila svoju prvu kolekciju.

Kako otkriva, sudjelovanje na Fashion Week-u joj je otvorio mnoga vrata, a mnogi su prepoznali njezin talent.

Koliko je bilo potrebno rada na tvojoj novoj kolekciji?

To je teško predvidjeti, ali ciljevi su mi jasni - biti uspješna u onom što volim i radim

Nastankom kolekcije, prvo je potrebno osmisliti temeljnu ideju, tj. izraziti se na način kojim ja sebe predstavljam kako bi moj rad bio prepoznatljiv. Proces rada na kolekciji, odnosno vrijeme pripreme se ne može predvidjeti. Može trajati danima, mjesecima ali i godinama. Nakon ideje dolazi odabir materijala, vađenja krojeva i testni modeli, zatim korigiranje...Katkada ideje koje sam zamislila je vrlo teško izvesti, a na kraju dolazi sastavljanje krojeva i realizacija ideje.

Prošle si godine sudjelovala na natjecanju Fashion Week-u u Sarajevu. Što ti je to značilo?

Svakako da mi je sudjelovanje na sarajevskom Fashion Week-u mnogo značilo, prvenstveno mi je to pomoglo da pronađem sebe, da odredim svoj put. Isprva je to bilo ono ''vrijedi pokušati pa što bude bude".

Uživala sam u izradi prve kolekcije, koja se zvala "TRIANGULUM" zajedno s kolegicom Francescom Valentinom Sabljić. Nakon izrade, kada sam shvatila koliko su naše kreacije oduševile ljude, tu sam i shvatila da se želim baviti modom i jednog dana postati popularni modni dizajner. Znam samo da trebam biti ustrajna na svome putu, ma koliko god težak bio.

Svakako moram spomenuti moj fakultet koji nam omogućava kvalitetan rad i daje punu podršku u ostvarivanju naših kreativnih ideja, jer oni su prvi prepoznali naše talente.

Gdje se vidiš za par godina?

To je teško predvidjeti, ali ciljevi su mi jasni - biti uspješna u onom što volim i radim.

Brotnjo.info