Nije vam se javio 36 sati nakon prvog spoja? Zaboravite ga!

vrućina, muškarac žena, sex, veza, partner, internet, spoj, javljanje, zaborav, Wi-Fi signal
Nakon što izađete na spoj subotom navečer, a željena poruka ili poziv ne stigne do ponedjeljka u 11 sati i 48 minuta, šanse za drugim izlaskom su vrlo male, pokazalo je novo istraživanje. Moderna komunikacija pridržava se pravila 'tri dana' - koje kaže da nakon spoja može proći tri dana bez poziva ili poruke, a nakon toga je mala vjerojatnost da će vam se ta osoba javiti.

Istraživanje koje je proveo LoveGeist po narudžbi stranice Match.com pokazalo je da se pravilo tri dana znatno skratilo te da sada iznosi samo 1,52 dana, što znači da ćete nakon subotnjeg izlaska prosječno čekati na poziv ili poruku do ponedjeljka, i to do 11 sati i 48 minuta, piše Daily Mail.

'Trodnevno pravilo je možda vrijedilo u vremenu kada su svi koristili fiksne telefone, no napredak tehnologije uveo je i revoluciju u svijet spojeva. U današnjem vremenu kada svi neprestano kraj sebe imaju mobilne telefone, tri dana čekanja da se javite nekome čini vas pomalo oholima. Najbolja stvar ovog novog pravila od 1,5 dana je što manje moramo čekati da saznamo sviđamo li se njemu ili njoj', kaže Kate Taylor, stručnjakinja s Match.com, te dodaje da je najbolji način da nekome pokažete da vam se sviđa taj da pošaljete kratku, jasnu i šarmantnu poruku koja će sadržati i pitanje o ponovnom sastanku, a bitno je da poruka bude kratka i slatka.

Kada se radi o pitanju tko preuzima inicijativu po pitanju prvih spojeva i upoznavanja, tradicionalne uloge spolova još uvijek su na snazi, pa tako 22 posto žena čeka da im se muškarac prvi javi, dok to čini svega pet posto muškaraca.

Kada se radi o dogovaranju za drugi spoj, muškarci su u usporedbi sa ženama puno uporniji, a njih čak 31 posto pokušava dogovoriti drugi spoj dva ili tri puta prije nego što odustanu. Žene su nestrpljivije te bi se njih 28 posto odlučilo na slanje poruke u slučaju da im se muškarac prvi ne javi.