Planirate spoj s nekim koga ste upoznali online? Ovo je dobro znati

Planirate spoj s nekim koga ste upoznali online? Ovo je dobro znati

Upoznali ste nekoga online i dogovarate susret uživo? Upoznavanje nekoga putem interneta je sasvim drugačije od pravog spoja. Prije nego se odlučite na taj korak, potrebno je odraditi domaću zadaću i pripremiti teren. Ovo je dobro znati... 

Pričajte telefonom prije nego se upoznate uživo

Tipkanje s nekim može vam stvoriti  neku sasvim drugačiju sliku od onoga što možete očekivati kada se upoznate uživo. Uvijek je dobra ideja odraditi barem pokoji telefonski poziv s osobom s kojom se želite bolje upoznati jer ćete na taj način dobiti bolju sliku je li ta osoba u direktnom razgovoru ista kao i u komunikaciji online.

Imajte na umu da je sigurnost prije svega. Nikada ne znate tko se krije iza nekog nadimka stoga budite oprezni i "pušite na hladno."Birajte mjesto susreta koje poznajete i nemojte na prvom spoju odlaziti na nepoznate lokacije, čak ni nakon pića ili dva. Kako biste bili sigurniji, recite nekome gdje idete i dajte kontakt podatke od osobe s kojom se idete naći barem jednom svom prijatelju od povjerenja i učestalo se tijekom večeri javljajte osobi kojoj ste rekli da idete na spoj. 

Pročačkajte po internetu ima li kakvih informacija

Provjerite ima li osoba imenom i prezimenom kojom se predstavlja profile na društvenim mrežama. Rijetko tko danas nema neki pisani trag o sebi, a ako vam se nešto ne poklapa s informacijama koje vi imate, budite oprezni i odvažite je li sigurno susreti se s tom osobom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Osim toga, ako ima profi na nekoj od društvenih mreža lakše ćete doznati što voli, kako razmišlja i sl. 

Ponudite platiti svoj dio računa, posebice ako odlučite da se više nećete vidjeti. 

vecernji.ba