Nećete vjerovati da i ovo utječe na bračnu sreću

brak, muškarac žena, uspjeh, brak, nezaposleni muškarac, karijera, ljubav, psi, razvod, brak, brak, spas, savjeti, obitelj, veza, brak, prijatelji, prijateljice, brak, razvodi, jabuka, brak, sreća, razlozi, drugi brak, sa bivšim partnerom, partneri, seks ljubav, brak, udaja, žene, veza, zlostavljanje, brak, godišnjica, razvod, razvod braka, muž, žena, ljubav, brak, kazna
Rezultati kažu da su muškarci sretniji što im je supruga ljepša i atraktivnija, a same žene nisu ništa sretnije u braku iako bolje izgledaju od svojih muževa, piše Tportal.hr.

Tako je Meltzer otkrila da su privlačnost i ljepota u braku puno važniji muškarcima, unatoč mišljenjima da to više nije tako u 21. stoljeću. Možda je još veće iznenađenje što su atraktivne supruge bile jako zadovoljne zbog toga što njihov izgled pomaže kvalitetnojoj vezi, ali samo zbog toga što to supruga čini sretnijim.

I jedna starija studija iz 2008. na sveučilištu UCLA imala je slične rezultate istraživanja. Tamo se pokazalo da su muškarci s lijepim suprugama više posvećivali pažnje vezi i kvaliteti braka, a time su i žene bile sretnije.

"Muškarci su bili predaniji vezi i braku te su više razmišljali o tome što će supruge činiti sretnijima", rekao je voditelj studije Benjamin Karney. Dodao je da su oni muškarci kojima se činilo da su atraktivniji od svojih nježnijih polovica manje brinuli o njihovim osjećajima i potrebama.