Na što žene trebaju pripaziti na prvom spoju

spoj, savjeti, fraze, upoznavanje, spoj, pažnja, muškarac žena, pravila, prvi spoj, muškarac žena, internet, spoj, on line upoznavanje, muškarci, izlazak, spoj, žene, muškarci, koketiranje, načini, škola, žene, tečaj, romantika, spoj, veza, ljubav, život, zajednica, znakovi, žene, muškarci, privlačnost, upoznavanje, muškarci, žene, prvi spoj, pitanja, spoj, stvari, izlazak, muškarci, spoj, znakovi, muškarac, žena, znakovi, pravi, izlazak, računica, dvoje, spojevi, igrice, muškarci, žene, formula, ljubav, supruga, spoj, iznenađenje, lopov, trikovi, privlačnost, otkriće, varanje, provjera, izlasci, žena, učenje, spoj, upoznavanje, zaborav, rukovanje
Razmišljamo o tome što odjenuti, o čemu pričati, što naručiti, pazimo na geste... Uh, čini se kako je previše toga. Koje su glavne zamke prvog izlaska?

Sređeno vs. nesređeno
Satima stojite ispred ormara, a toliko potrošite i za šminkanje i frizuru. Kada se pogledate u ogledalo zadovoljni ste. Izgledate poput dive na crvenom tepihu. Pogrešno! Koliko je loše doći na prvi spoj u smrdljivoj trenirci i masne kose, pretjerana sređenost ima jednak učinak. Frajer će pomisliti da ste uistinu diva. Zar postoji nešto gore od ulaska u običnu birtiju u večernjoj haljini i na visokim štiklama? Za prvi izlazak odjenite se casual. Budite u svom stilu, sređene i elegantne, ali ne morate izgledati kao da idete na glamurozni događaj u HNK.

Kašnjenje
Kašnjenje mrze podjednako žene i muškarci. Dobro, svima nam se dogodi da nam pobjegne bus, tramvaj vozi sporo ili zaglavimo u prometu. U tom slučaju obavezno javite da ćete kasniti. No ruku na srce, većina nas ne dođe ne vrijeme jer, jednostavno, ne krene na vrijeme. Iskažite poštovanje prema toj osobi i pojavite se u dogovoreno vrijeme. U protivnom kašnjenje od pola sata ostavlja loš prvi dojam - razmaženi ste, neorganizirani i zapravo vam nije toliko ni stalo do susreta.

Šutnja nije zlato
U početku smo svi nesigurni i sramežljivi. Bojimo se bubnuti glupost koja će nas osramotiti. No bolje je pričati i riskirati "provaljivanje", nego cijelo vrijeme šutjeti. Ubrzo se stvara nelagoda, započinje neka glupa priča od strane muškarca koji se preznojava kako bi donekle održao atmosferu. Ako teško prelazite preko svoje sramežljivosti, postavljajte pitanja njemu i pokažite mu da ste zainteresirani.

Ja, ja i samo ja
S druge strane medalje nalazi se previše pričanja, ali ne o bilo čemu, nego o sebi. Ja radim ovo, ja radim ono, ja obožavam to, a mrzim ovo i tako u nedogled. Možda inače ne pričate samo o sebi, no zbog pritiska hvatate se onoga što najbolje u tom trenu poznajete - sebe. Udahnite. Kada iz svojih usta ponovno čujete riječ "Ja...", nasmiješite se i pitanje preusmjerite na njega. Neka on malo priča o sebi. Zatražite njegovo mišljenje, priupitajte njegov stav o temi koju ste prije toga spomenuli.

Tabu tema - bivše ljubavi
Kad-tad se u novoj ljubavnoj vezi na repertuaru pronađu bivše ljubavi. No vaša prošlost je definitivno neprimjerena na prvom dateu. Možda ste vi odavno preboljeli svog bivšeg dečka, no on bi mogao pomisliti da još patite. Zbog čega bi se onda upuštao s vama u išta?

Zaboravite na mobitel
U današnje vrijeme teško je ignorirati mobitele, no trudite se pretjerano ga ne koristiti, pogotovo ne voditi razgovore od deset minuta. Na poruke odgovorite poslije, pozive ako već ne možete ignorirati, preuzmite i budite kratki. U protivnom ste nepristojni i pokazujete da ne znate osnove bontona.

A račun plaća tko?
Većina muškaraca voli platiti račun na prvim izlascima. Ako je vama to neugodno, inzistirajte na plaćanju dijela iznosa. To naravno ne znači da ćete se sada svađati i cjenkati oko računa u kafiću. No ako je on kupio karte za kino, vi predložite kokice i platite ih. Koliko god oni voljeli "zbrinuti" ženu, većina muškaraca voli vidjeti da nije izašao sa sponzorušom koja će ga koštati.

Tijekom prvog spoja nemojte glumiti kako biste ostavili bolji dojam. Budite prirodni. I odbijanje nemojte shvatiti osobno. Nekad jednostavno ne kliknemo s drugom osobom. A ako se nešto od svega razvije, sretno i hrabro naprijed!

izvor: Budi.in