Muškarci žele brak više od žena

U MOstaru sve više mješovitih brakova
Najnovije istraživanje američkog magazina "Time" otkriva i da ako bi se rastali, muškarci ne bi sjedili skrštenih ruku, već bi se opet oženili jer ne žele da budu sami.

Oko 38 posto muškaraca vjeruje da su oženjeni sretniji. Ovo mišljenje dijeli 22 posto žena. Iako je općeprihvaćeno mišljenje da su muškarci ti koje treba tjerati, pecati, da se skrase i ozakone vezu, zapravo su žene te koje su neodlučne i manje romantično gledaju na brak.

Naime, muškarci zagovaraju bračne prednosti zbog društvenih okolnosti naklonjenih tradiciji, financijskog rasterećenja i društvene prihvaćenosti. Oni su imali pozitivnije odgovore i na intimna pitanja - iako se struktura bračnih odnosa mijenja zbog sve veće ženske ekonomske neovisnosti, 55 posto muškaraca smatra da imaju bolji odnos sa suprugom nego što su imali njihovi roditelji.

Zanimljivo je i da su se udovci i razvedeni muškarci izjasnili da bi ponovo rado uplovili u bračnu luku - u ovu grupu se svrstalo 32 posto ispitanika. Ostali postotak muškaraca nije znao precizan odgovor na ovo pitanje.

Od žena koje imaju jedan brak iza sebe, 16 posto njih ponovo bi se udalo. Trećina muškaraca smatra kako za svakog čovjeka postoji samo jedan savršen partner, dok u to isto vjeruje samo četvrtina ispitanih žena.