Mostarski studenti: Nova godina je uvijek 
razlog za okupljanje i dobru zabavu

Nakit Mostar

Doček svagdje u svijetu simbolizira zaboravljanje starih briga i problema te ulazak u novo, vedrije razdoblje. Razgovarali smo se nekoliko studenata Sveučilišta u Mostaru o proslavi Nove godine. I dok Božić provode najčešće u domovima s obitelji i bližnjima, proslava Nove godine je uvijek "rezervirana" za dobar provod s prijateljima.

- Naša praksa novogodišnje proslave je ispraćanje stare i doček nove godine tradicionalnim okupljanjima s prijateljima, kazao je Krešo, student mostarskoga Sveučilišta. Opisao nam je i kako izgleda doček i proslava u jednoj, kako mnogi kažu, najluđoj noći u godini. - Već nekoliko mjeseci ranije počinje se okupljati društvo i počne se pripremati organizacija, neizostavni elementi su svečana odjeća, ukrašavanje prostora u kojem se slavi, program koji si svake godine priredimo, malim vatrometom, odbrojavanjem, držanjem zdravice, ispijanje šampanjca..., kazao je ovaj student.

Jedan od studenata iz Mostara kazao je kako svake godine s prijateljima otputuje na neke od svjetskih destinacija koje se može naći po povoljnim cijenama. - Novogodišnja putovanja postala su tradicija našeg društva, svake godine idemo nekamo. Nekada nam i nije bitno gdje, ono što bih naglasio kao bitno, je da smo skupa i u novu godinu uđemo s pozitivnim i dobrim raspoloženjem, kazao je student medicine mostarskoga Sveučilišta.

I Martina Marić, studentica ekonomije, podijelila je s nama kako planira provesti novogodišnju noć. - Sama pomisao na Novu godinu nekako predstavlja kvalitetno druženje s prijateljima, organiziranje zabave koja se uglavnom prepričava tijekom cijele godine. Kao i svi studenti, dolazim doma za blagdane, Božić provodim najčešće u obitelji, a Novu godinu uvijek u društvu prijatelja koji dolaze sa svih strana svijeta. Budući da tijekom godine ne provodimo puno vremena zajedno, Nova godina je uvijek razlog za okupljanje i dobru zabavu. Svi studenti s kojima smo razgovarali vesele se proslavi Nove godine jer, kako kažu, svatko od njih će doživjeti priču koju će međusobno rado prepričavati do iduće Nove godine.

Vecernji.ba